Πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πληγές του σεισμού θα ανήκουν στο παρελθόν και θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί και πιο σοφοί από μια τέτοια δοκιμασία
Οι Κεφαλονίτες του Πειραιά στο πλευρό των σεισμοπαθών
Κοινωνία
30/01/2014 | 19:45

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά  μόλις πληροφορήθηκε την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε  τα νησιά μας, επικοινώνησε με τις Δημοτικές Ενότητες  για να μάθει τις συνέπειες του σεισμού στις κατά τόπους περιοχές.

Η “καλή” είδηση ότι δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τραυματισμοί  αλλά μόνο υλικές ζημιές μας καθησύχασε.

Η Αδελφότητα παρακολουθεί με αγωνία τη μετασεισμική δραστηριότητα, που ξύπνησε  “μνήμες” στους παλιότερους του τραγικού Αυγούστου του 1953.

Η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη έμειναν άτρωτες σ’ αυτό το μεγάλο σεισμό, χάρη  στην αντισεισμική ανοικοδόμηση της  που στηρίχτηκε στις μελέτες και έρευνες συμπατριωτών μας επιστημόνων πάνω στη σεισμική δραστηριότητα και για τα νεώτερα χτίσματα πάνω στον  ισχύοντα Αντισεισμικό Κανονισμό.

Αναφέρουμε τον αείμνηστο, ευπατρίδη, πολιτικό μηχανικό Τάκη Παυλάτο στα αντισεισμικά σχέδια του οποίου, που πρόσφερε αφιλοκερδώς,  οικοδομήθηκαν και θωρακίστηκαν τα νησιά μας.

Ελπίζουμε ότι το κράτος και οι τοπικές αρχές  σε σωστή βάση, άμεσα θα βοηθήσουν ουσιαστικά  στην επίλυση των οποιωνδήποτε προβλημάτων παρουσιάστηκαν από τη σεισμική έξαρση των τελευταίων ημερών.

Τα νησιά μας αντέχουν και θα αντέξουν χάρη στις ανάλογες εμπειρίες και την ψυχραιμία των κατοίκων τους.

Εμείς οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί του Αττικής είμαστε κοντά σας και πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα  οι πληγές του σεισμού θα ανήκουν στο παρελθόν και θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί και πιο σοφοί από μια τέτοια δοκιμασία.

spathis

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πειραιά κ. Σπαθής

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer