Κέντρο του εορτασμού ήταν ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου που βρίσκεται επί της οδού Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, σημείο αναφοράς της Κεφαλλονίτικης παροικίας στην πόλη
Οι Κεφαλλονίτες της Πάτρας γιόρτασαν τον Άγιο Γεράσιμο
Εκκλησία
21/10/2016 | 10:48

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, εόρτασε τον προστάτη του Άγιο Γεράσιμο.

Κέντρο του εορτασμού ήταν ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου που βρίσκεται επί της οδού Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, σημείο αναφοράς της Κεφαλλονίτικης παροικίας στην πόλη.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία με θείο κήρυγμα.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσναθος, ο οποίος είναι Κεφαλλήν τη καταγωγή.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Γερασίμου καθώς και στον σύνδεσμο των Κεφαλλήνων με τον προστάτη τους Άγιο.

Τελειώνοντας ο Θεοφιλέστατος, προέτρεψε όλους να συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του σεισμόπληκτου Ιερού Ναού, ο οποίος επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό του Ιουνίου 2008 και ανοικοδομείται με την συμβολή Κεφαλλήνων και γενικότερα της τοπικής Πατραϊκής κοινωνίας.

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε Ιερά παράκληση προς τον Άγιο Γεράσιμο και επακολούθησε Ιερά λιτανεία στους δρόμους της ενορίας.

Στην Ιερά λιτανεία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσναθος.

Την λιτανεία συνόδεψε η μπάντα του Δήμου Πατρέων.

ag-gerasimos-patra-1 ag-gerasimos-patra-2 ag-gerasimos-patra-3 ag-gerasimos-patra-4 ag-gerasimos-patra-5 ag-gerasimos-patra-6 ag-gerasimos-patra-7 ag-gerasimos-patra-8 ag-gerasimos-patra-9 ag-gerasimos-patra-10 ag-gerasimos-patra-11 ag-gerasimos-patra-12 ag-gerasimos-patra-13

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer