Η εκδήλωση έκλεισε με Κεφαλονίτικα κάλαντα που απέδωσε ο Ιεροψάλτης κ. Σπυρίδων Κασπίρης καθώς και με Κεφαλλονίτικες
Οι Κεφαλλονίτες της Πάτρας έκοψαν την Πίτα τους!
Κοινωνία
19/01/2014 | 14:19

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στις 11 το πρωί ο σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων του έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα. Την ακολουθία ετέλεσε, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, γεννηθείς εις Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας, Διευθυντής των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου Πατρών π. Ανδρέα Πολίτη και τον Ιεροψάλτη κ. Σπυρίδωνα Κασπίρη.
Η πρόεδρος του συλλόγου κα Τζόγια Καπάτου, εκ μέρους του συμβουλίου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους, ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ετόνισε ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για την ολοκλήρωση των εργασιών του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Πατρών.
Μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας, ο π. Χρύσανθος στο σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου και συνεχάρη το διοικητικό και εκκλησιαστικό συμβούλιο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων δια την οργάνωση της εκδηλώσεως αλλά και για την εν γένει παρουσία τους στην πόλη των Πατρών. Τόνισε οτι εμείς οι Κεφαλλήνες όπου και αν ευρισκόμεθα δεν λησμονούμε τις φυσικές ομορφιές & τα άγια χώματα της γενέτειράς μας και φυσικά πάντα στην σκέψη και στην καρδιά μας έχουμε τον προστάτη μας Άγιο Γεράσιμο το Νέο Ασκητή.
Εν συνεχεία επεσήμανε την μεγάλη αρετή της συνεργασίας, την αξία της πνευματικής ζωής αλλά και το ρόλο που έπαιξαν και παίζουν οι Κεφαλλήνες στην τοπική κοινωνία άλλοτε ως δήμαρχοι, σήμερα ως αντιδήμαρχοι, ως επιτυχημένοι επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, ανώτεροι υπάλληλοι και πετυχημένοι έμποροι.
Η εκδήλωση έκλεισε με Κεφαλονίτικα κάλαντα που απέδωσε ο Ιεροψάλτης κ. Σπυρίδων Κασπίρης καθώς και με Κεφαλλονίτικες καντάδες που απέδωσαν μέλη της χορωδίας “Απόλλων”.

patra_sullogos2

patra_sullogos3 patra_sullogos4 xrusanthos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer