Εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς κατά τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβριo
Οι εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου
Πολιτισμός
03/12/2016 | 19:07

Εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς κατά τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβριο και σας καλούμε να τις στηρίξετε με την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας:

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ.: Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, συνεχίζεται η προβολή δύο ακόμη ταινιών-ντοκιμαντέρ της Εταιρείας ΑΓΩΝ στην προκατασκευασμένη αίθουσα της Βιβλιοθήκης. (Θα γνωστοποιηθούν οι ταινίες).

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 5.30 μ.μ.: Παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Happy Hause και τις Εκδόσεις Διόπτρα στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης. (Έχει ήδη κυκλοφορήσει σχετική πρόσκληση-αφίσα).

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 5.30 μ.μ. στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης:  Η Ομάδα Φωτογραφίας θα συζητήσει με το φωτογράφο κ. Γιάννη Σούλη.

Πραγματοποίηση «Εργαστηρίου ευχών» μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου: τα παιδιά θα στείλουν τις ευχές τους στην Εθνική μας Βιβλιοθήκη, για να τη συνοδεύουν στο «νέο της σπίτι», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι ευχές των παιδιών θα διακοσμήσουν το νέο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και θα είναι το πρώτο υλικό που θα «κάνει ποδαρικό», πριν γεμίσει το κτήριο από τα βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017. Το «εργαστήριο των ευχών» θα στηρίζεται πάνω σε αποσπάσματα από βιβλία, που τα παιδιά θα πρέπει να μετατρέψουν σε μια ευχή. (Ήδη έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί).

Για τις 12 και 13 Δεκεμβρίου έχει προσκληθεί από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη στο Ληξούρι η (κεφαλονίτικης καταγωγής) συγγραφέας παιδικού βιβλίου – και όχι μόνο – Ελένη Σβορώνου, η οποία θα επισκεφθεί τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία Ληξουριού και Αγίας Θέκλης, θα συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με τους οποίους θα πραγματοποιήσει εργαστήρια, ενώ θα προγραμματιστεί και συνάντηση με τους γονείς.

Για τις 17 και 18 Δεκεμβρίου (τα απογεύματα) θα λειτουργήσει με την καθοδήγηση του Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης διήμερο «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. (Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των ενδιαφερομένων).

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι ολοκληρώνεται η δημιουργία της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης μας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία, και προετοιμάζεται η επαναλειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης: επισκευάζεται αυτήν την περίοδο το βιβλιοαυτοκίνητο και ο Δήμος ήδη αποδέχτηκε αίτημά μας για παραχώρηση οδηγού μια φορά την εβδομάδα, ενώ βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τα περιφερειακά Σχολεία για τον καθορισμό υπευθύνων, προκειμένου να καταρτίσουμε το πρόγραμμα των δρομολογίων του βιβλιοαυτοκινήτου.

(ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer