Με αφορμή την ανακοίνωση των υπαλλήλων της Δημοτικής Ενότητας Παλικής που εκφράζουν την διαμαρτυρία τους σε δημοσιεύματα ότι δεν τηρούν το ωράριο εργασίας
Οι δημοτικοί υπάλληλοι για την τήρηση ωραρίου και τον προπηλακισμό του προέδρου της ΕΛΜΕΚΙ
Κοινωνία
06/10/2016 | 17:15

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς σε τακτική συνεδρίαση του την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου και συζήτησε το θέμα της ανακοίνωσης των υπαλλήλων της Δ Ε Παλικής και κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα παρακάτω :
Με αφορμή την ανακοίνωση των υπαλλήλων της Δημοτικής Ενότητας Παλικής που εκφράζουν την διαμαρτυρία τους σε δημοσιεύματα ότι δεν τηρούν το ωράριο εργασίας και το αίτημά τους να συζητήσουμε το θέμα τονίζουμε τα παρακάτω:
Στο Δήμο Κεφαλονιάς από το 2013 εφαρμόζεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος εισόδου και εξόδου των υπαλλήλων για την τήρηση του ωραρίου με την παροχή προσωπικού κωδικού σε κάθε εργαζόμενο. Η Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της , κατά καιρούς και για λόγους που η ίδια γνωρίζει , εκδίδει έγγραφα για την τήρηση του ωραρίου .

Ένα από αυτά τα έγγραφα προφανώς ήλθε σε γνώση του δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού Cosmos 965 κου Αλοίζου που το σχολίασε όπως ο ίδιος το αντιλήφθηκε στον αέρα , με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι της Δ Ε Παλικής να εκδώσουν σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή μια ανακοίνωση -απάντηση στα λεχθέντα του ραδιοσταθμού.

Οι συνάδελφοι όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα πλαίσια των καθηκόντων τους, είθισται να προσφεύγουν στο συνδικαλιστικό τους όργανο ,αλλά η παρόρμηση τους οδήγησε σε λάθος κίνηση . Η ανακοίνωση αυτή εστάλη από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς ανυπόγραφη και με περιεχόμενο που κατά την άποψη μας δεν αντιπροσωπεύει το ήθος και την προσφορά των συναδέλφων της εν λόγω Δημοτικής Ενότητας . Ο έλεγχος και η τήρηση του ωραρίου είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία , που πρέπει να τηρείται από τους εργαζόμενους ,δίχως βέβαια να εξασφαλίζεται ότι, η παρουσία του εργαζόμενου στο χώρο εργασίας ,συνεπάγεται απαραίτητα και προσφορά εργασίας καθότι υπάρχουν εργαζόμενοι στο δυναμικό υπηρεσιών δίχως καθήκοντα ενώ όπως έχουμε επισημάνει συνταξιούχοι τέως υπάλληλοι απασχολούνται ως απαραίτητοι ακόμη στο Δήμο . Η διακίνηση από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλονιάς προς τα ΜΜΕ ανυπόγραφων και συκοφαντικών ανακοινώσεων, δήθεν υπαλλήλων του Δήμου , είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης του εν λόγω γραφείου που θίγει την αξιοπιστία του ίδιου του Δημάρχου.

Καλούμε την Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών να αποκαταστήσει την νομιμότητα να απαλλάξει τους συνταξιούχους από την «προσφορά» τους και να τους απελευθερώσει ,προκειμένου να απολαύσουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους και να ενισχύσει τα υποστελεχωμένα γραφεία με νομίμως διορισμένους υπαλλήλους με την αντίστοιχη υπηρεσιακή ευθύνη όπως στο κώδικα των υπαλλήλων αναλυτικά και ρητά αναγράφεται .

Στηρίζουμε τους συναδέλφους της ΔΕ Παλικής που η πλειοψηφία τους απασχολείται σε εξωτερικές εργασίες της καθημερινότητας ( καθαριότητα , περιβάλλον , σκουπίδια κλπ) και υπενθυμίζουμε την ανιδιοτελή προσφορά τους στη κρίσιμη περίοδο των σεισμών που όχι μόνο δεν εφάρμοσαν το ωράριο λειτουργίας αλλά υπερέβαλαν εαυτόν σε καθημερινή βάση, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συμπολιτών τους , όπου και όσο απαιτείτο και θα το πράξουν ανιδιοτελώς όπου και όποτε απαιτηθεί στο μέλλον. Καλούμε τις αρμόδιες Υπηρεσίες σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή να βάλουν τέλος στις αυθαιρεσίες, να επικρατήσει η νομιμότητα η αξιοκρατία, η ισονομία για όλους τους εργαζόμενους για να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας

Καταδικάζουμε τις διαχρονικά βίαιες μετακινήσεις Προϊσταμένων των Υπηρεσιών του Δήμου

Καταδικάζουμε την απαξίωση των Υπηρεσιών του Δήμου με την τακτική της υποστελέχωσης τους. Καταδικάζουμε την πολιτική του διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ημέτερους και μη, με αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι να έχουν τεθεί στον πάγο, χωρίς καθήκοντα και κάποιοι πρώην συνάδελφοι συνταξιούχοι να εργάζονται ως απαραίτητοι ακόμη στον Δήμο. Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν το σύλλογο να ενδυναμώσουν το ρόλο του προκειμένου να εκμηδενιστούν τα παραπάνω φαινόμενα και να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών που θεσμικά υπηρετούμε

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος                  Σταματούλα Τσιμάρα

 

“ Προπηλακισμός Προέδρου ΕΛΜΕΚΙ ”

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς σε τακτική συνεδρίαση του την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου και συζήτησε το θέμα της προπηλάκισης του Προέδρου της ΕΛΜΕΚΙ κατά την τελετή των εγκαινίων του Σχολικού Συγκροτήματος 1ου &2ου Λυκείου Αργοστολίου και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω :
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα τον κυβερνητικό αυταρχισμό από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κο Γκότση στα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος 1ου &2ου Λυκείου Αργοστολίου σε βάρος του Προέδρου της ΕΛΜΕΚΙ

Ο κ. Γκούσης διαμήνυσε ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα στα εγκαίνια» και κάλεσε από την αρχή την αστυνομία να απομακρύνει τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Πράγματι, οι αστυνομικές δυνάμεις τον περικύκλωσαν, τον είχαν υπό επιτήρηση και στη συνέχεια τον έσυραν για να τον απομακρύνουν από το χώρο.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στόχος ήταν η τρομοκράτηση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας ,μαθητών και Γονέων και κατ επέκταση των εργαζομένων ενάντια στην συνδικαλιστική δράση και αγώνες

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος                    Σταματούλα Τσιμάρα

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer