Μπορεί η ηγεσία της ΝΔ να ξορκίζει τις εκλογές και η επίσημη γραμμή του κόμματος να είναι κατά των εκλογών, οι βουλευτές όμως γνωρίζουν ότι οι κάλπες είναι αναπόφευκτες και προετοιμάζονται γι΄ αυτές
Οι βουλευτές της ΝΔ ετοιμάζονται για εκλογές
Πολιτική
08/08/2015 | 10:01

Μπορεί η ηγεσία της ΝΔ να ξορκίζει τις εκλογές και η επίσημη γραμμή του κόμματος να είναι κατά των εκλογών που θα ήταν καταστροφικές για την χώρα και την οικονομία της, οι βουλευτές όμως γνωρίζουν ότι οι κάλπες είναι αναπόφευκτες και προετοιμάζονται γι΄ αυτές.

Ήδη οι περισσότεροι έχουν προχωρήσει σε εκλογικό σχεδιασμό και βρίσκονται σε επαφή με τοπικά στελέχη για να προγραμματίσουν παρουσίες σε εκδηλώσεις και ομιλίες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αρκετοί βουλευτές που χρησιμοποίησαν εκλογικά κέντρα στις προηγούμενες εκλογές, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους για να τα λειτουργήσουν ξανά.

Επαφές έχουν ξεκινήσει οι βουλευτές και με εταιρείες μετρήσεων και δειλά-δειλά ξεκινούν οι πρώτες μυστικές δημοσκοπήσεις που αφορούν αποκλειστικά στο πρόσωπο τους και την απήχηση που έχουν στους πολίτες.

Ένα από τα στοιχήματα που καλούνται να κερδίσουν οι γαλάζιοι υποψήφιοι είναι η “εύνοια” του κομματικού μηχανισμού που όλοι γνωρίζουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γνωρίζει καλύτερα από την παλάμη του χεριού του. Γι’ αυτόν τον λόγο ελάχιστοι θα προκαλέσουν συζήτηση για το θέμα του αρχηγού του κόμματος ιδιαίτερα αν οι εκλογές γίνουν μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Την ίδια ώρα όλοι γνωρίζουν ότι σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση θα διαδραματίσουν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που προσπαθούν – αν δεν ανήκουν ήδη- να πλασαριστούν σε ένα από τα δυο στρατόπεδα.

Πολλά πάντως θα κριθούν και από το στίγμα που θα δώσει γι’ αυτήν αναμέτρηση και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που θα κληθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις φωνές που  επιθυμούν ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και σε εκείνες που επιθυμούν απλά κριτική στάση έως ότου η χώρα ξεφύγει οριστικά από τον κίνδυνο της εξόδου από την ευρωζώνη.

Πηγή: newpost.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer