Όλες οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Κέρκυρα
Πολιτική
03/11/2013 | 10:51

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στην Κέρκυρα, αποφάσισε:

1. Την επικύρωση πρακτικών της 16ης, 17ης και 18ης 2013, συνεδρίασης του
Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.
2. Την αναμόρφωση Προϋπολογισμού Π.Ι.Ν. Οικ. Έτους 2013, καθώς και την  τροποποίηση εγγραφών του τεχνικού προγράμματος της Π.Ε
Κέρκυρας.
3. Την έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού
εσόδων – εξόδων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων του 3ου τρίμηνου Οικονομικού
έτους 2013.

ΟΑΝΑΚ

4α. Τη διεξαγωγή ειδικού διαχειριστικού ελέγχου για τα έτη 2007,2008,2009 και 2010, ως προϋπόθεση για την πλήρη εκκαθάριση του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας (ΟΑΝΑΚ).
4β. Την αποδοχή των χρεών του ΟΑΝΑΚ προς το ελληνικό Δημόσιο, κατ’ εφαρμογή άρθρου του σχετικού Νόμου.
4γ. Τη νομική συνδρομή των πρώην Προέδρων και πρώην μελών του Δ.Σ. του ΟΑΝΑΚ για οποιαδήποτε ευθύνη τους καταλογιστεί.
4δ. Την απαίτηση από το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των πρώην Προέδρων και πρώην μελών του Δ.Σ. του ΟΑΝΑΚ.
Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα, μετά από ενημέρωση που έγινε στο σώμα, καθώς και αναλυτική συζήτηση και μετά από συνδιαμόρφωσή της από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

5. Τη μεταβίβαση κυριότητας οικοπέδου 1ου και 2ου Λυκείου στο Δήμο Κεφαλονιάς.
6. Τη συμβιβαστική επίλυση διαφοράς μεταξύ Π.Ι.Ν. και της εταιρείας BON STUDIO.

Το ωράριο των καταστημάτων

Ως θέμα, εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε από τον επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γ. Καλούδη, το ωράριο των καταστημάτων και η δυνητική λειτουργία τους επί 7 Κυριακές το χρόνο, με βάση πρόσφατο Νόμο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, ψήφισε πρόταση που συνδιαμορφώθηκε από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, βάση της οποίας δε γίνεται αποδεκτή η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρ. Σκούρτη, να ανακαλέσει την απόφαση που έχει ήδη υπογράψει αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων και ζητείται από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες να εκδώσουν απόφαση με την οποία τα εμπορικά καταστήματα να μη λειτουργούν τις Κυριακές. Αναφορικά δε με τα τουριστικά καταστήματα και κατά τη θερινή περίοδο, να ισχύσει ό, τι ισχύει σήμερα.

perifereiako

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer