Χαρήκαμε για μια ακόμη φορά τους αγαπητούς συμπατριώτες μας αδελφούς Καραβιώτη, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκπομπή εκπροσωπόντας την πολιτιστική κουλτούρα της Κεφαλονιάς μας.
«Οι αδελφοί Καραβιώτη… Επιμένουν Ελλάδα!!!» (βίντεο)
Πολιτισμός
09/05/2014 | 11:03

Χθες τους απόλαυσε όλη η Ελλάδα και η ομογένεια στην εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης: «Επιμένουμε Ελλάδα». Χαρήκαμε για μια ακόμη φορά τους αγαπητούς συμπατριώτες μας αδελφούς Καραβιώτη, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκπομπή εκπροσωπόντας την πολιτιστική κουλτούρα της Κεφαλονιάς μας.
Το πλάνο άνοιξε με την λαϊκή καντάδα του νησιού μας: «Απόψε την κιθάρα μου», από το συγκρότημα των αδελφών Καραβιώτη, που περιελάμβανε το γλυκό ακορντεόν του Γρηγόρη Βλαχούλη και τα μελωδικά μαντολίνα των φίλων τους από την Ζάκυνθο, Γιώργου Σούλη και Σπύρου Κανδιάνου.
Οι φιλόξενοι παρουσιαστές Ρένια Τσιτσιμπίκου και Πέτρος Κουμπλής, υποδέχθηκαν με αγάπη τους κανταδόρους στο στούντιο και συμμετείχαν μαζί τους, τραγουδώντας. Οι αδελφοί Καραβιώτη όπως πάντοτε καλοντυμένοι μαζί με τους συνεργάτες τους, τόνισαν τη σπουδαιότητα της διατήρησης και διάσωσης της καντάδας και υποστήριξαν ότι υπηρετούν το είδος αυτό της παραδοσιακής μουσικής μας με σεβασμό και υπευθυνότητα, διότι αποτελεί ταυτοτικό σύμβολο και χαρακτηριστικό δείγμα του ιδιαίτερου Κεφαλληνιακού πολιτισμού. Συγχρόνως, οι συμπατριώτες μας παρουσίασαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία στο τέλος δώρησαν στους παρουσιαστές. Οι κάμερες συνέλαβαν τα περίφημα τοπικά γλυκά του Σέσουλα (μάντολες, παστοκύδωνο, μαντολάτο), τα υπέροχα Κεφαλονίτικα κρασιά μας με έμφαση την γνωστή ρομπόλα του συνεταιρισμού, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες του Χιόνη και τέλος τυροκομικά προΐόντα της Πυλάρου των αδελφών Σταμούλη (κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, φέτα, μυζήθρα).
Οι συμπατριώτες μας έκλεισαν το πρόγραμμά τους με το περίφημο «Καράβι», το οποίο αφιέρωσαν στην ψυχή της προσφάτως εκλιπούσης συμπατριώτισσάς μας Γερασιμούλας Κ.
Για μια ακόμη φορά τα αγαπημένα αδέλφια, μας ταξίδεψαν στην εποχή της αθάνατης καντάδας προωθώντας τον ιδιαίτερο πολιτισμό μέσα από το ύφος και το ήθος της πατρίδας μας. Μπράβο σας παιδιά! Πάντα τέτοια!!!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer