Με τα έξι μετάλλια (τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα) η Ελλάδα «σκαρφάλωσε» στον πίνακα της γενικής κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 24η θέση
Οι ήρωες του Ρίο που σήκωσαν την Ελλάδα πιο ψηλά
Αθλητισμός
21/08/2016 | 18:12

Η Κατερίνα, η Άννα, ο Λευτέρης, ο Σπύρος, ο Παύλος, ο Παναγιώτης και τα άλλα μέλη της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής τίμησαν με την υπερπροσπάθεια τους τη γαλανόλευκη και χάρισαν στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας.

Με τα έξι μετάλλια (τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα) η Ελλάδα «σκαρφάλωσε» στον πίνακα της γενικής κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 24η θέση.
Η Ελλάδα, της οικονομικής κρίσης, κατάφερε με τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίσθηκαν στο Ρίο, όχι μόνο να διακριθεί αλλά να κάνει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις όλων των εποχών.

Τα έξι ολυμπιακά μετάλλια είναι η 5η καλύτερη συγκομιδή, μετά τα 16 της Αθήνας (2004), τα 13 του Σίδνεϊ (13), τα 8 της Ατλάντα (1996) και φυσικά τα 50 των πρώτων αγώνων το 1896 στην Αθήνα.

Συνολικά οι αθλητές και οι αθλήτριες μας έχουν κατακτήσει 121 μετάλλια, εκ των οποίων τα 33 είναι χρυσά, τα 45 ασημένια και τα 43 χάλκινα, σε 15 διαφορετικά αθλήματα.

Από τα αθλήματα, την πλειοψηφία των μεταλλίων έχει προσφέρει ο στίβος (30), η άρση βαρών (15), η σκοποβολή (13) και η γυμναστική (11).

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στο Ρίο

Η συγκλονιστική προσπάθεια της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή αποτελεί «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του αθλήματος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο Ρίο κατακτώντας δύο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο).

Ο Λεύτερη Πετρούνιας μάγεψε με τις ασκήσεις του στους κρίκους, κατακτώντας την κορυφή και το χρυσό μετάλλιο.

Ο υπεραθλητής της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης έδωσε τον αγώνα της ζωής του, όπως ο ίδιος είπε, για να αντέξει την επίπονη θαλάσσια διαδρομή και στο νήμα έχασε το χρυσό αλλά όχι και το ασημένιο μετάλλιο.

Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής «δάμασαν» τα κύματα του Ρίο και ανέβηκαν στο βάθρο των Ολυμπιονικών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο .

Η «ιπτάμενη» Κατερίνα Στεφανίδου …απογειώθηκε με άλμα 4.85 στο αγώνισμα του επί κοντώ και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο μαζί με τον «άπιαστο» Μπολτ που έσπευσε να τη συγχαρεί για τον άθλο της.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer