Ο Αβραμόπουλος «βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ενημερώνει για την εφαρμογή του σχεδίου».
Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Κεφαλονιά
Κοινωνία
03/02/2014 | 14:53

Ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού, δύο μεταφορικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας από τα οποία ένα C-130H και ένα C-27J, καθώς και ένα ελικόπτερο CH-47D Chinook της Αεροπορίας Στρατού φορτώνουν αυτή τη στιγμή ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και μέσα και αμέσως μετά αναχωρούν για την Κεφαλλονιά, στο πλαίσιο της υλοποιήσεως του σχεδίου «Δευκαλίων», που ενεργοποιήθηκε από νωρίς το πρωί με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, προκειμένου να συνδράμουν τους σεισμοπαθείς του νησιού, μετά και το δεύτερο μεγάλο σεισμό σήμερα στις 05:07 τα ξημερώματα, που ήταν εντάσεως 5,7 Ρίχτερ! Επίσης άλλο ένα ελικόπτερο Chinook είναι σε ετοιμότητα αμέσου απογειώσεως αν αυτό απαιτηθεί.

Μαζί με το C-27J θα ταξιδέψει στην Κεφαλλονιά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος για άμεση επιτόπια εξέταση της καταστάσεως και συντονισμό της αφίξεως του προσωπικού και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα. Στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, φορτώνονται τώρα ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών και ένα C-27J της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών. Με αυτά θα μεταφερθούν μία διμοιρία 30 ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων (3 ομάδες των 10 ατόμων), όπως προβλέπεται στο σχέδιο «Δευκαλίων», 3 στρατιωτικοί γιατροί, πέραν των 6 που ήδη είναι στο νησί, 11 σκηνές των 10 ατόμων, κλινοσκεπάσματα 18 κυβικών μέτρων (!), ιατροφαρμακευτικό υλικό, καθώς και δύο μικρομηχανήματα Μηχανικού «Μπομπ-κατ».

Στο C-27J, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ επιβαίνει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους σεισμόπληκτους και να τους συμπαρασταθεί, ενώ θα έχει και μία εικόνα της καταστάσεως ώστε εν συνεχεία οι υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής να βοηθήσουν όπου και όσο μπορούν.

Το μεταφορικό ελικόπτερο Chinook του 4ου Τάγματος Αεροπορίας Στρατού θα μεταφέρει και αυτό κλινοσκεπάσματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό, καθώς και προσωπικό των Ε.Δ., ενώ άλλο ένα ελικόπτερο του ίδιου τύπου είναι σε ετοιμότητα.

Τέλος, το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, το δεύτερο που εμπλέκεται στην αποστολή βοήθειας μετά το «ΧΙΟΣ». Που είναι ήδη στο νησί, θα φορτώσει το προσωπικό και τα μέσα του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που κινούνται αυτή τη στιγμή από το Λουτράκι προς Σκαραμαγκά. Σε αυτό περιλαμβάνεται αριθμός γεωπροωθητών, κινητά μαγειρεία, ρυμουλκά και ανατρεπόμενα οχήματα, γεννήτριες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, φωτιστικοί πύργοι κ.λπ., με το προσωπικό τους.  Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση το πλοίο αυτό θα αποπλεύσει αμέσως για το νησί.

Όπως έγινε γνωστό από πηγή του ΥΠΕΘΑ, ο Δ.Αβραμόπουλος «βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ενημερώνει για την εφαρμογή του σχεδίου».

polemiko_ploio2

οι φωτογραφίες είναι του Φανούρη Φραγκιά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer