Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα υποδείγματα 1 και 2 των αιτήσεων – δηλώσεων από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας
Οικονομική Στήριξη της Νομαδικής Μελισσοκομίας κατά τα έτη 2017-2019
melissokomos
Οικολογία
17/10/2016 | 17:24

«Κυψέλες Διαχείμασης και Δικαιούχοι Ενίσχυσης των Δράσεων 3.1 «Εξοπλισμός για τη Διευκόλυνση των Μετακινήσεων» και 3.2 « Οικονομική Στήριξη της Νομαδικής Μελισσοκομίας κατά τα έτη 2017-2019»

Όλοι οι μελισσοκόμοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης (Υπόδειγμα 1) στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Κεφαλληνίας, μέχρι τις 31-12-2016, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» κατά τα έτη 2017-2019 θα ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών κατά το χρονικό διάστημα από την 1η  Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως την 20η Μαρτίου του επόμενου έτους. Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια:

α) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον είκοσι (20) κυψελών.

β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ.

Το ποσοστό αντικατάστασης θα ανέρχεται μέχρι και 10% των κατεχόμενων κυψελών και η σχετική αίτηση δήλωσης για συμμετοχή θα υποβληθεί μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» κατά τα έτη 2017-2019 θα ενισχύεται η δαπάνη μετακινήσεων των μελισσοσμηνών κατά το χρονικό διάστημα από την 1η  Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως την 20η Μαΐου του επόμενου έτους. Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια.

α) Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως επαγγελματίες αγρότες.

β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν δέκα (110) παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξία της παραγωγής τους να είναι 8.000 ευρώ.

γ) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και θεωρημένο τουλάχιστον πριν ένα (1) έτος από την ημερομηνία της αίτησης.

δ) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης (Υπόδειγμα 1) στην ΔΑΟΚ Κεφαλληνίας, από 1η  Σεπτεμβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

ε) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης για συμμετοχή στη δράση 3.2. «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (Υπόδειγμα 2)  στην ΔΑΟΚ Κεφαλληνίας για τις επόμενες μετακινήσεις των μελισσοσμηνών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα υποδείγματα 1 και 2 των αιτήσεων – δηλώσεων από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες καθώς και στο τηλέφωνο 2671360578 (αρμόδια υπάλληλος: Στ. Ζαπάντη).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ                                                                   

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer