Το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με ό,τι έχει ήδη ανακοινωθεί, θα προβλέπει την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς ανερχόμενης περίπου στο 30% του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών.
Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: Άμεση απόσυρση του Ασφαλιστικού
Κοινωνία
21/01/2016 | 10:57

Το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με ό,τι έχει ήδη ανακοινωθεί, θα προβλέπει την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς ανερχόμενης περίπου στο 30% του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών. Η εισφορά αυτή είναι εξαιρετικά υψηλή και έρχεται να προστεθεί στην σταδιακή αύξηση της φορολογίας στο 29% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος , στην αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου, στο τέλος επιτηδεύματος, στην εισφορά αλληλεγγύης, στον ΕΝΦΙΑ και στα τέλη κυκλοφορίας. Εξανεμίζεται με τον τρόπο αυτό εντελώς το εισόδημα του ελεύθερου επαγγελματία και το μέρος που μένει, αν μένει, δεν επαρκεί για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών και των λοιπών υποχρεώσεων. Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, που έχει καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ, θα καταβάλει συνολικά σε φόρους και εισφορές περίπου το 70%, μένοντας με ένα χαμηλό ποσό 6.000 ευρώ για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.
Ο οδοντιατρικός κόσμος, που αποτελείται κατά 90% από ελευθεροεπαγγελματίες οδοντιάτρους, αγωνίζεται ήδη επί σειρά ετών να επιβιώσει οριακά, έχει ήδη υποστεί τις συνέπειες της φτωχοποίησης και δεν βλέπει δυνατότητα να αντέξει στις αβάστακτες και απάνθρωπες επιβαρύνσεις που σχεδιάζονται.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας ενώνει αγωνιστικά τη φωνή του με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τους υπόλοιπους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Χώρας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιστημόνων και των ελευθέρων επαγγελματιών και ζητά από την Κυβέρνηση:
Α) Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου
Β) Έναρξη διαλόγου με τους επαγγελματικούς φορείς, στη βάση προτάσεων που θα έχουν στόχο τη διασφάλιση βιώσιμου και σταθερού ασφαλιστικού συστήματος και όχι την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων για να καλυφθούν τα κενά του προϋπολογισμού και οι δανειακές υποχρεώσεις της Χώρας.
Γ) Φορολογική και ασφαλιστική πολιτική συμβατή με την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Για τον ΟΣΚ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κομποθέκρας-Κότσορος Σπυρίδων
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γαρμπής Διονύσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer