Ώστε οι φοιτητές να διασφαλίσουν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου
Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές
Κοινωνία
21/01/2016 | 19:26

Οδηγίες προς τους φοιτητές που πήραν φέτος μετεγγραφή δίνει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να διασφαλίσουν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο οι μετεγγραφές ολοκληρώνονται τέτοια εποχή ή και αργότερα. Αποτέλεσμα είναι οι φοιτητές να πρέπει να δώσουν εξετάσεις για το πρώτο εξάμηνο στο τμήμα στο οποίο εισήχθησαν και όχι στο τμήμα στο οποίο θα μετεγγραφούν.

Το υπουργείο με προχθεσινή ανακοίνωσή του συνέστησε στους 4.534 φοιτητές που πήραν φέτος  μετεγγραφή, βάσει της μοριοδότησης, να μην διαγραφούν, πριν ολοκληρωθεί η μετεγγραφή σας. Και αυτό διότι η μετεγγραφή θα ολοκληρωθεί μόνο μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Συγκεκριμένα από το υπουργείο τονίστηκε ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία διαγραφής από τη σχολή όπου φοιτούν, πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν τη σχετική έγκριση από το τμήμα υποδοχής. Μέχρι τότε, θα πρέπει να εξετασθούν στο ΑΕΙ που εισήχθησαν. Η ίδια διαδικασία υιοθετείται εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.

Ωστόσο χθες υπήρξαν σχόλια στο διαδίκτυο για το τί θα γίνει με τους «μετέωρους» υποψηφίους μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή τους και έκαναν λόγο για απώλεια εξαμήνου αφού οι 4.534 δεν θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις στο τμήμα που θα μετεγγραφούν.

Έτσι, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «έχει δώσει κατάλληλες οδηγίες προς τις Γραμματείες των Τμημάτων, ώστε όσοι από τους φοιτητές που βάσει των μορίων τους μετεγγράφονται και επιθυμούν, να μπορούν να ολοκληρώσουν το εξάμηνό τους στα Τμήματα/Σχολές προέλευσης. Τα Τμήματα/Σχολές υποδοχής θα αποφασίσουν για την αναγνώριση των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου. Η διαδικασία των μετεγγραφών βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ανακοίνωση προθεσμιών για την κατάθεση των δικαιολογητικών από τους μετεγγραφέντες. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών και αφού διαπιστωθεί ότι  τα δικαιολογητικά είναι ορθά θα ειδοποιηθούν οι φοιτητές από το Τμήμα υποδοχής ώστε να προχωρήσουν σε διαγραφή από το Τμήμα στο οποίο είχαν εισαχθεί».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer