Ενδεχεται να υπάρχει ακόμη μια μικρή καθυστέρηση στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας.
ΟΓΑ: Νέα αναβολή της πληρωμής για τα οικογενειακά επιδόματα;
Κοινωνία
21/10/2015 | 22:05

Ενδεχεται να υπάρχει ακόμη μια μικρή καθυστέρηση στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλου αφού αποδίδει και αυτός σε κόλλημα λόγω προβλήματος που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο. Η προθεσμία που δίνει ο νόμος έχει παρέλθει και οι δικαιούχοι – τουλάχιστον θεωρητικά – μπορούν να διεκδικήσουν και προσαυξήσεις.

Προχθές Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδης έλεγε ότι έως την Παρασκευή θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους 635.000 δικαιούχους κάτι όμως που μάλλον δεν θα επαληθευτεί αφοί ο καθόλα αρμόδιος ο Υπουργός Εργασίας βλέπει την πληρωμή ακόμη και στις 30 του μήνα.

Το πισωγύρισμα ξεκίνησε από χθες και η αποδόμηση για πληρωμή την Παρασκευή έχει αιτία καθαρά λόγω την μη επάρκεια χρημάτων και όχι λόγω γραφειοκρατίας όπως θέλουν να λένε τα αρμόδια χείλη.

Σχετικά με την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, που έχει ήδη καθυστερήσει, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι εκτιμά πως θα καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί έως τις 23 Οκτωβρίου. Επέρριψε μάλιστα ευθύνες στο ΠΑΜΕ για την καθυστέρηση, λόγω της διήμερης κατάληψης του υπουργείου.

Πάντως ο υπουργός Εργασίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εμμέσως πλην σαφώς, η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από τις 31 Οκτωβρίου…

Το ΠΑΜΕ διαψεύδει και μιλά για δικαιολογίες σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο λόγος είναι καθαρά η έλλειψη ρευστότητας με το Υπουργείο να δίνει προτεραιότητα στην πληρωμή συντάξεων. Υπογραμμίζεται ότι χθες, 20 Οκτωβρίου ηταν, σύμφωνα με το νόμο, η εκταμίευση της δόσης της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος, όμως από τους 635.000 δικαιούχους μόνο οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις.

Αυτό θεωρητικά δίνει το δικαίωμα στους δικαιούχους εφόσον κινηθούν δικαστικά να διεκδικήσουν και αναδρομικές προσαυξήσεις Οι υπόλοιποι 400.000 πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη.

Να σημειωθεί ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

www.dikaiologitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer