Πλήθος στελεχών στη "γαλάζια" μάζωξη στο ξενοδοχείο "Μουίκης"
“Ξεσήκωσε” την Κεφαλονιά ο Λευτέρης Αυγενάκης
Δημοφιλή
20/10/2016 | 07:07

Ρεπορτάζ // Γιάννα Κουλουμπή

Επίσημη επίσκεψη στην Κεφαλλονιά πραγματοποιεί από χθες το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ κ. Θανάση Καββαδά, με αφορμή και τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου, πολιούχου του νησιού. Ο κ. Αυγενάκης έφτασε χθες το απόγευμα στο νησί και παραβρέθηκε στη διευρυμένη ΝΟΔΕ που συγκλήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης του Αργοστολίου, ενώ σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρο Παρίση, και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου, στα Ομαλά.

avgenakis-kefalonia-2

Στη χθεσινή, πολυπληθή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, ο κ. Αυγενάκης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος, παρά το πολύωρο ταξίδι του(ταξίδεψε οδικώς μέχρι την Κυλλήνη και στη συνέχεια με πλοίο έφτασε στον Πόρο), ενώ εισερχόμενος χαιρέτισε ένα ένα τα μέλη του κόμματος που έδωσαν δυναμικό παρόν.  Στην ομιλία του ήταν λιτός και ξεκάθαρος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας προς όλους. Συνάμα, δεν παρέλειψε να «πλέξει» το εγκώμιο τόσο του νέου Προέδρου της ΝΟΔΕ Αντώνη Κατσιγιάννη για τη μαχητικότητά του όσο και του Δημάρχου Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρου Παρίση, για τον οποίο σχολίασε πως «όπου και αν βρεθεί, ξέρει να κερδίζει».

avgenakis-kefalonia-16

 

 

Στη έναρξη της ομιλίας του χαρακτήρισε τον εαυτό του τυχερό, αφού το πρόγραμμα του κόμματος περιελάμβανε κανονικά επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κεφαλλονιά, αλλά οι αυξημένες υποχρεώσεις του στη Βουλή, τελικώς δεν του το επέτρεψαν και έτσι κλήθηκε να τον εκπροσωπήσει εκείνος. Με αφορμή μάλιστα τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου, ο κ. Αυγενάκης ευχήθηκε συντομότατα να οδηγηθούμε στο δρόμο της ορθοδοξίας  και της λογικής…

Ο Γ. Γραμματέας έκανε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους θεσμούς του κράτους, μιλώντας για πράξεις εκτροπής της Δημοκρατίας και ανηθικότητα που πηγάζει από την εμμονή των στελεχών της Κυβέρνησης να παραμείνουν στην εξουσία με όποιο τρόπο.

Επιπρόσθετα, ζήτησε από τα τοπικά στελέχη του κόμματος να μείνουν μακριά από όποιες πικρίες και να ενώσουν τις δυνάμεις τους γιατί η χώρα το έχει ανάγκη όσο ποτέ. Με αλήθειες μόνο να απευθυνθούν στον κόσμο και να του μεταφέρουν τη Συμφωνία Αλήθειας που παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη. Μια συμφωνία με προτάσεις μετρημένες και εφαρμόσιμες, χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς πολλά λόγια, αφού αυτά δεν έχουν αξία.

Ο κ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο της κριτικής του στο κυβερνητικό έργο,  μίλησε για τις πρακτικές που ακολουθούνται στην οικονομία, το μνημόνιο και την αξιολόγηση,  αλλά και τα όσα ακούγονται για τους δημόσιους υπαλλήλους. Για το τελευταίο δε, ξεκαθάρισε πως  η ΝΔ είναι το κόμμα κάθε έντιμου, κάθε εργατικού, κάθε συνεπή δημοσίου υπαλλήλου και συνεπώς,  όποιος δεν έχει όλα αυτά, δεν μπορεί να σχετίζεται με τη ΝΔ. Εξάλλου, όπως ξεκαθάρισε, μόνο με δημόσιους λειτουργούς που σέβονται την αμοιβή τους και τον πολίτη, αλλά και με κανόνες αξιολόγησης μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο ΕΣΡ, σχολιάζοντας μάλιστα πως η Κυβέρνηση παίζει με το Σύνταγμα και προσπαθεί να εξαγοράσει ακόμη και δικαστές, για αυτό είναι επικίνδυνη για τη χώρα.

avgenakis-kefalonia-20

Όσον αφορά στα εσωκομματικά και ειδικά την οργάνωση του κόμματος, κάλεσε τους ακροατές να κατανοήσουν ότι πλέον η γραμματεία οργανωτικού δεν είναι όπως παλιά. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να το κάνει εύκολα μέσα από τις δεκατρείς γραμματείες που έχουν συσταθεί. Γραμματεία οργανωτικού, αγροτικών φορέων, γυναικείων θεμάτων, διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιστημονικών φορέων, εργαζομένων στο ιδιωτικό και δημόσιο φορέα, κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, οικουμενικού ελληνισμού, παραγωγικών τομέων, προγράμματος, στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας, σχέσεων κοινωνίας –κόμματος και γραμματεία τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ, αφού ήδη μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες έχει ζητηθεί από όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην κατάρτιση του προγράμματος ή να στείλουν βιογραφικά ή ακόμη να δηλώσουν το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Εκτός αυτών, στο συνέδριο της ΝΔ, για πρώτη φορά συμμετείχαν θεματικοί σύνεδροι με δυνατότητα παρακολούθησης ημερίδων για διάφορα θέματα.

Όλα αυτά δείχνουν ένα κόμμα ανοιχτό, με ιδέες, με αλήθεια, με στόχο να αξιοποιήσει τους νέους ανθρώπους, με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, με στόχο να πάει τη χώρα ψηλά, χωρίς παραγοντισμούς, αλλά μόνο με όρεξη για δημιουργία.  Με αυτό το ύφος ολοκλήρωσε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο κ. Αυγενάκης, τονίζοντας με νόημα ότι όποιος θέλει να δουλέψει υπάρχει και χώρος και χρόνος για να το κάνει, ενώ όποιος δεν θέλει μπορεί απλώς να γκρινιάζει χωρίς να βρίσκει λύσεις για τίποτα.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως την συζήτηση διηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αντώνης Κατσιγιάννης, ενώ σύντομες τοποθετήσεις έκαναν ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Κοκκόλης. Τον κύριο Αυγενάκη συνόδευαν οι Κεφαλλονίτες συνεργάτες του, ο Ειδικός Γραμματέας της Π.Ε. κ. Σπύρος Σταθάτος και ο κ. Παναγής Φωκάς.

Στη μεγάλη, μετά από καιρό, κομματική εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ενώ παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Παπαδάτος, Ευάγγελος Κεκάτος, Σπύρος Ματιάτος και Αλέξης Μοσχονάς, ο υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Λυκούδης,  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής, Διονύσης Κοκόσης και ο Αντιπρόεδρος Παναγής Βανδώρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου, Γεράσιμος Αποστολάτος, ο Δημ. Σύμβουλος Σπύρος Σολωμός, ο τοπικός Σύμβουλος Αργοστολίου, Σπύρος Μελισσαράτος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Παύλος Παπαδάτος, ο Σάββας Σαββαόγλου,  ο Τάσης και Βασίλης Ζησιμάτος, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Βαγγέλης Λουκέρης, τα μέλη της Π.Ε. Σοφία Λουκέρη και Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης, η Αθηνά Αυγουστάτου, ο ιατρός Γιώργος Κουρής, ο πρώην δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Φιοραβάντες, από την ΟΝΝΕΔ η Μαριάτζελα Φραγκισκάτου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Παναγής Καππάτος, ο επιχειρηματίας Μάκης Κεκάτος, η Αμαλία Μοσχονά και πολλοί άλλοι.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

avgenakis-kefalonia-3 avgenakis-kefalonia-5 avgenakis-kefalonia-7 avgenakis-kefalonia-8 avgenakis-kefalonia-9 avgenakis-kefalonia-11 avgenakis-kefalonia-12 avgenakis-kefalonia-13 avgenakis-kefalonia-14 avgenakis-kefalonia-18 avgenakis-kefalonia-19 avgenakis-kefalonia-21 avgenakis-kefalonia-22 avgenakis-kefalonia-23 avgenakis-kefalonia-24 avgenakis-kefalonia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer