Ο Αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης πήγε τις μελέτες στο ΤΑΣ και μόλις εκδοθούν οι άδειες θα δοθεί το "πράσινο φως" για την δημοπράτηση των έργων.
Ξεμπλοκάρει η αποκατάσταση των σχολικών δομών απο τους σεισμούς -Δόθηκαν οι μελέτες
Κοινωνία
07/04/2017 | 21:00

Ένα ακόμη πρόβλημα που είχε “κληρονομήσει” το νησί μας από τους σεισμούς και αφορούσε στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της εκπαίδευσης από σήμερα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την αποκατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων του νησιού μας που είχαν υποστεί ζημιές, ένα μεγάλο έργο που καθυστερούσε τρία χρόνια τώρα λόγω της γραφειοκρατίας.

Αρχικά οι “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” ανέλαβαν και εκπόνησαν τις απαραίτητες μελέτες όμως το έργο “κόλλησε” καθώς η Πολεοδομία δεν μπορούσε να εκδώσει τις απαιτούμενες οικοδομικές άδειες. Όμως η Δημοτική Αρχή δεν έμεινε “με τα χέρια σταυρωμένα”. Εργάστηκε με μεθοδικότητα (το θέμα ανέλαβε προσωπικά ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου μηχανικός Δημήτρης Μεσσάρης) και βρέθηκε λύση να αναλάβει την έκδοση των αδειών το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Χρειαζόταν όμως νομοθετική ρύθμιση που δόθηκε πρόσφατα μέσω τροπολογίας και έτσι το ΤΑΣ ανέλαβε την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Σήμερα λοιπόν ο Αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης πήγε τις μελέτες στο ΤΑΣ και μόλις εκδοθούν οι άδειες θα δοθεί το “πράσινο φως” για την δημοπράτηση των έργων καθώς υπάρχουν και χρηματικά κονδύλια που περιμένουν (δωρεά Μαρινάκη κ.α.). Το ευχάριστο είναι ότι θα προχωρήσει η αποκατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων ενώ είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι οι μελέτες των Κτιριακών Υποδομών έχουν εκπονηθεί με τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανόνες για να μην υπάρξει πρόβλημα στα σχολεία μας στο μέλλον.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer