Αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων με τη μορφή των έκτακτων (charter), ενώ στόχος είναι από το καλοκαίρι του 2015 να γίνουν και οι πρώτες πιλοτικές τακτικές πτήσεις
Ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων από την Κέρκυρα
Κοινωνία
22/12/2014 | 12:13

Από την ερχόμενη άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων με τη μορφή των έκτακτων (charter), ενώ στόχος είναι από το καλοκαίρι του 2015 να γίνουν και οι πρώτες πιλοτικές τακτικές πτήσεις.

Ηδη το Σάββατο υπεγράφη από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλ. Βαρβιτσιώτη, και τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχ. Παπαδόπουλο, η απόφαση ίδρυσης του πρώτου υδατοδρομίου στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την απόφαση, το υπουργείο Υποδομών χορηγεί άδεια λειτουργίας στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, ενώ τους επόμενους 2-3 μήνες αναμένεται να έχουν αδειοδοτηθεί υδατοδρόμια στον Βόλο, στο Λαύριο και στη λίμνη Βεγορίτιδα. Επίσης κοντά στην αδειοδότηση βρίσκονται και τα υδατοδρόμια των Παξών, της Πάτρας αλλά και της Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά και Χερσόνησος).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα έχουν επιδείξει ήδη μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί, όπως η TUI, επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος: «Εμείς αυτό που έχουμε ζητήσει από τις δύο εταιρείες που θα εκτελούν τα δρομολόγια είναι τα υδροπλάνα να διαθέτουν και ρόδες, ώστε όποτε κρίνεται απαραίτητο να μπορούν να προσγειωθούν και σε αεροδρόμια».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer