Έτοιμο να λύσει κάβους είναι το πλοίο “Βάσος Κ”, όπου ανανεωμένο επιστρέφει και τη φετινή τουριστική περίοδο στη γραμμή
Ξεκινά την Τρίτη 17 Μαΐου το δρομολόγιο Πεσσάδα-Ζάκυνθος
Κοινωνία
10/05/2016 | 11:23

Έτοιμο να λύσει κάβους είναι το πλοίο “Βάσος Κ”, όπου ανανεωμένο επιστρέφει και τη φετινή τουριστική περίοδο στην γραμμή Βολιμών-Πεσσάδας. Η “πρεμιέρα” των δρομολογίων θα γίνει την Τρίτη 17 Μαΐου, και θα συνδέσει επί πέντε ολόκληρους μήνες τη Ζάκυνθο με την Κεφαλονιά, αφού αυτά θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016.
“Φέτος τα δρομολόγια ξεκινούν στις 17 του μήνα με μια μικρή επιφύλαξη να ξεκινήσουμε μια ημέρα ενωρίτερα αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα φτάσει στη Ζάκυνθο το πλοίο που έρχεται από τη Χαλκιδική. Το πλοίο είναι πλήρως ανακαινισμένο, και θα μπορεί να μεταφέρει 400 άτομα και μέχρι 12 λεωφορεία”, δήλωσε  ο τουριστικός και ναυτικός πράκτορας Κώστας Χιώνης.

Δρομολόγια και τιμές
Αναφερόμενος στα δρομολόγια επεσήμανε ότι εκείνα για τα οποία η κοινοπραξία έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι δύο κάθε ημέρα, ήτοι στις 8 πμ και 18.00 μμ από Πεσσάδα και 9.45πμ και 19.45μμ από Άγιο Νικόλαο. Σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές παραμένουν στα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Οι εκτιμήσεις
Η κίνηση που παρουσιάζει η πορθμειακή γραμμή από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών προς την Πεσσάδα της Κεφαλονιάς, κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ξένους επισκέπτες που εντάσσουν στο πρόγραμμα των διακοπών τους και το γειτονικό νησί, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία των ελλήνων τουριστών.
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για φέτος ο κ. Χιώνης επεσήμανε πως “η εικόνα σε ότι αφορά τις κρατήσεις είναι αισιόδοξη ενώ διαπιστώνεται ένα έντονο ενδιαφέρον γενικά για το νησί. Και μάλιστα εάν όλα πάνε καλά και δεν γίνουν εκλογές ή άλλα ζητήματα που προκαλέσουν αστάθεια τότε θα εξελιχθούν ακόμη καλύτερα”.

Πηγή: imerazante.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer