Η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει στις 14 Ιουνίου
Ξεκινά σήμερα το 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Πολιτική
05/06/2015 | 07:30

Ξεκινά σήμερα το 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα σημάνει την έναρξη των διαδικασιών για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος. Η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει στις 14 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν εκφράσει η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς. Ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη στάση του εάν θα είναι υποψήφιος, παρότι δέχεται σχετικές πιέσεις.

Στις 2.30 το μεσημέρι θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ η κεντρική ομιλία θα είναι το μεσημέρι του Σαββάτου. Τρία είναι κυρίως τα σενάρια για το μέλλον του κόμματος, που επικρατούν αυτήν τη στιγμή: α) το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει το όνομα και το έμβλημα β) να συνεχίσει όπως είναι σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει ξανά τους παλιούς ψηφοφόρους και γ) να δοθεί χρόνος μετά την εκλογή του νέου αρχηγού ώστε να μετρηθεί η απήχηση που θα έχει στους ψηφοφόρους.

Πάντως όπως όλα δείχνουν ο διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου την επομένη της εκλογής του θα προχωρήσει σε συνεννοήσεις με άλλους πολιτικούς χώρους, όπως για παράδειγμα το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα ανακοινώσει και τυπικά την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος, ενώ μετά θα τοποθετηθεί στην κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής με θέμα την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Ωστόσο, η επίσημη δήλωση του κ. Βενιζέλου θα είναι στο Σάββατο το πρωί. Στο συνέδριο οι υποψήφιοι πρόεδροι θα μιλήσουν το βράδυ του Σαββάτου, ενώ πρώτα θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει υπογραφές αντίστοιχες με το 10% των συνέδρων, δηλαδή 250 ατόμων. Αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, την μεθεπόμενη Κυριακή στις 14 Ιουνίου, θα γίνει η εκλογή από τη βάση.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να ενδιαφέρονται και να μπορούν να συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών οι Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer