Οι διακεκριμένοι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των γνώσεων σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, που έχουν πρωταρχική σημασία για την ασφάλεια και την ανάπτυξη του νησιού
Ξεκινά σήμερα το τριήμερο Διεθνές Συνέδριο Σεισμολογίας στο Ληξούρι
Κοινωνία
13/06/2016 | 09:44

Διεθνές συνέδριο με θέμα την μελέτη των σεισμών και τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη της Σεισμολογίας, με παράλληλες επιστημονικές εισηγήσεις με θέμα τους καταστροφικούς σεισμούς της Κεφαλονιάς του 2014 και επίσης εκπαιδευτικές εκλαϊκευμένες παρουσιάσεις για το ευρύ κοινό διοργανώνεται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το διάστημα 13-16 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Ληξούρι, Κεφαλληνίας.

Οι εκδηλώσεις  διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος Αριστείας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στο Περιβάλλον, τη Διαστημική και τη Γεωδυναμική/Σεισμολογία 2015-2017».

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των γνώσεων του τοπικού πληθυσμού σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, που έχουν πρωταρχική σημασία για την ασφάλεια και την ανάπτυξη του νησιού.

Η πρώτη (Δευτέρα 13/6) και η τελευταία ημέρα (Πέμπτη 16/6) των εκδηλώσεων θα αφιερωθούν σε επιστημονικές εισηγήσεις, ενώ οι εκλαϊκευμένες παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14/6 και Τετάρτη 15/6/2016.

Το πρόγραμμα «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» συμβάλλει ουσιαστικά στην αντισεισμική θωράκιση της Κεφαλονιάς με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης της σεισμικότητας στο νησί αλλά και με τη μελέτη των πρόδρομων φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:http://cephalonia.gein.noa.gr/

Επιστημονική οργανωτική Επιτροπή:

καθ. Κανάρης Τσίγκανος, Πρόεδρος ΕΑΑ

Τηλ.2103490104

Emai: president@noa.gr

 

καθ. Άκης Τσελέντης, Δ/ντής Γ.Ι./ΕΑΑ

Τηλ. 2103490181

Emai: tselenti@noa.gr

 

Δρ. Βασίλης Καραστάθης, Δ/ντής Ερευνών Γ.Ι./ΕΑΑ

Τηλ. 2103490179

Email: karastathis@noa.gr

 

Δρ. Γεώργιος Δρακάτος, Δ/ντής Ερευνών Γ.Ι./ΕΑΑ

Τηλ. 2103490164

Email: g.drakat@noa.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer