Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μεταβίβασε το οικόπεδο και τη χρήση του λόγω αρμοδιότητας στο Δήμο Κεφαλονιάς.
Ξεκινάει τέλος του μήνα η κατασκευή του 1ου και 2ου δωδεκαθέσιου Λύκειου
Πολιτική
21/01/2014 | 00:13

Για την ανέγερση του 1ου & 2ου δωδεκαθέσιου Λυκείου, όπως είπε ο κ. Σ. Κουρής στη συνέντευξη που παραχώρησε, το οποίο πρόκειται για  ένα έργο πνοής για την Κεφαλονιά.

Είναι μια παλιά ιστορία αυτό το σχολείο, το λεγόμενο πολυκλαδικό επί εποχής Νομαρχίας Μάκη Μεταξά, το οποίο πέρασε από πολλές περιπέτειες. Μέχρι και η Μητρόπολη παραχώρησε δωρεάν οικόπεδο στα Κοκύλια, αλλά η τότε πολιτική ηγεσία του τόπου δεν ήθελε να πάει τόσο μακριά το σχολείο. Σήμερα, ασφαλώς θα ήταν διαφορετικές οι συνθήκες με την κατασκευή στην Κρανιά μιας σύγχρονης Λεωφόρου, θα είχαν λυθεί παράλληλα και πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη του Αργοστολίου.

Ο κ. Κουρής μας ενημέρωσε ότι σε σημερινή επικοινωνία με το ΟΣΚ, ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο, και μέχρι το τέλος του μήνα έρχεται ο εργολάβος να εγκατασταθεί και ν’ αρχίσει το έργο.

Έργο πνοής, το χαρακτήριζε συνεχώς ο κ. Κουρής, υπενθυμίζοντας ότι είχε δημιουργήσει πολιτικό θέμα τότε, το οικόπεδο ότι αγοράστηκε  επί Νομαρχίας Διον. Λευκαδίτη 500.000 δρχ. Από το υπουργείο έστειλαν άλλες 500.000 δρχ για τη μελέτη, η επόμενη Νομαρχία Γεωργάτου επέλεξε  να στείλει την μελέτη στο ΟΣΚ, και τελικά το έργο προχώρησε μέσω του ΟΣΚ.

Ο κ. Κουρής μας αποκάλυψε ότι ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μεταβίβασε το οικόπεδο και τη χρήση του λόγω αρμοδιότητας στο Δήμο Κεφαλονιάς. Είναι ένα έργο ουσιαστικό για την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα για την εκπαίδευση, και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

lukeio_maketa

Πηγή: kefalonianews

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer