Συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στην Tακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Εκκλησία
04/10/2016 | 11:41

Συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στην Tακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιερᾶς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γωργίου, ενώ αμέσως μετά άρχισαν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχας, προσφώνησε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους, ενώ αντιφώνησε ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Αργότερα θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Τέλος θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2015-2016 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους τους και θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ μετά το διάλειμμα θα συμπληρωθεί ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Τη συνεδρίαση παρακολουθεί από το πρωί και ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer