Ξεκίνησαν, μετά τη παύση των θερινών μηνών, τα συνολικά έργα αποκατάστασης του λιμανιού Ληξουρίου ύστερα από τους δύο μεγάλους σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου.
Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του λιμανιού Ληξουρίου
Κοινωνία
23/09/2014 | 09:44

Ξεκίνησαν, μετά τη παύση των θερινών μηνών, τα συνολικά έργα αποκατάστασης του λιμανιού Ληξουρίου ύστερα από τους δύο μεγάλους σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου. Ανάδοχος ανέλαβε η εταιρία «ΜΑΡΟΥΛΗΣ Α.Ε» και αν όλα πάνε καλά το Ληξούρι του χρόνου θα έχει το λιμάνι που του αξίζει!
Τα συνεργεία της εταιρίας από νωρίς το πρωί ξηλώνουν τη παλιά προβλήτα ώστε να ξεκινήσει, σε περίπου ένα μήνα από τώρα, η μεγάλη ανακατασκευή του έργου για την πλέον συνολική αποκατάσταση του λιμανιού στο Ληξούρι. Να θυμίσουμε ότι το περασμένο μήνα είχαν γίνει πρόχειρες παρεμβάσεις ώστε οι καταστηματάρχες και όσοι ασχολούνται με το τουρισμό να μην χάσουν τη σαιζόν που ξεκινούσε. (φωτογραφίες Διονύσης Περδίκης)

limani_lhjouri2
Ένα μεγάλο «εργοτάξιο» η Κεφαλονιά

Στις χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φάνηκε αισιόδοξος για τα μεγάλα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ εκτός από το λιμάνι του Ληξουρίου το επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί μελέτη και για το λιμάνι του Αργοστολίου το οποίο έχει μεγάλες ζημίες. Ο υπουργός μίλησε και για το οδικό δίκτυο της Παλικής, για το Χάρακα και το δρόμο προς το Φισκάρδο. Έκανε ειδική μνεία για τα σχολεία της περιοχής ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μαζί με τη δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει ένα ποσό έτσι ώστε να φτιαχτούν σοβαρές υποδομές στη Κεφαλονιά.

xrusoxoidhs_dhmarxeio5

Αναλυτικά ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε «ήδη έχουμε τρεις εργολαβίες, ο Μύρτος τρέχει εδώ και καιρό και τώρα γίνεται η δεύτερη φάση αποκατάστασης των βροχοπτώσεων έτσι ο δρόμος ο κεντρικός από το Αργοστόλι στο Ληξούρι και το Φισκάρδο να είναι ασφαλής. Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να υπογραφούν άλλες δύο συμβάσεις – νομίζω η μία έχει ήδη υπογραφεί, έτσι ώστε να αρχίσουν εργασίες και στο επαρχιακό δίκτυο της Παλικής και παράλληλα να γίνουν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του δρόμου Αργοστόλι – Ληξούρι.» Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «Νομίζω κάνοντας αυτές τις παρεμβάσεις διαμορφώνουμε ένα καθεστώς ασφαλούς διέλευσης για όλους, και τους επισκέπτες και τους πολίτες της Κεφαλονιάς στο οδικό δίκτυο της περιοχής.
»Ταυτόχρονα υπάρχει μία εργολαβία στο Χάρακα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ελπίζω να πάει και αυτή καλά και γρήγορα να ανοίξει ο δρόμος για το Φισκάρδο.»

Για το θέμα των σχολείων

«Υπάρχει και το θέμα των σχολείων, τελειώνουν οι μελέτες, ελπίζω σε λίγες μέρες (μέχρι το τέλος του μηνός), έτσι ώστε να αρχίσουν εργασίες και στα σχολεία τα οποία έχουν μεγάλες ζημίες για να μπορέσουν τα παιδιά αμέσως μετά να μπούνε στις αίθουσες σε ασφαλή σχολεία σε ασφαλή κτίρια.»
»Τέλος, έχουμε αναλάβει ως υπουργείο την ανακατασκευή και επισκευή του λιμανιού του Αργοστολίου. Αναλαμβάνουμε σε λίγες ημέρες τη μελέτη της αποκατάστασης των βλαβών του λιμανιού του Αργοστολίου, που είναι πολύ μεγάλες θέλω να σας πω! έφυγε η αρμοδιότητα από το υπουργείο ναυτιλίας και ήρθε σε εμάς (υπουργείο Υποδομών), μετά από πρωτοβουλία που πήραμε μαζί με τη δημοτική αρχή.
»Έτσι λοιπόν ελπίζω σε ενάμιση μήνα από τώρα να έχουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την επισκευή του λιμανιού του Αργοστολίου και εκεί θα κάνουμε μια σειρά από παρεμβάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν περεταίρω της Κεφαλονιά, την ανάπτυξη της. Εννοώ, πέραν της αποκατάστασης των βλαβών, δημιουργούμε και μία νέα περιοχή στην οποία θα ελλιμενίζονται αποκλειστικά σκάφη αναψυχής έτσι ώστε να βοηθηθεί ο τόπος, όλοι, το νησί να αυξήσει το εισόδημα του.
»Επίσης, η προσπάθεια η δική μου από εδώ και πέρα θα είναι, τώρα που οι πρώτες μεγάλες αναγκαίες παρεμβάσεις γίνονται, η προσπάθεια η δική μου είναι και αυτή είναι η κουβέντα που έχω με το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή είναι να εξοικονομήσουμε ένα ποσό έτσι ώστε να φτιάξουμε σοβαρές υποδομές στη Κεφαλονιά που είναι χρήσιμες και αναγκαίες για την ανάπτυξη της. Είναι μια ευκαιρία τώρα που συνέβη αυτή η καταστροφή, να δημιουργηθούν νέες ισχυρές υποδομές οι οποίες είναι αναγκαίες για τη Κεφαλονιά για τη τουριστική της και όχι μόνο ανάπτυξη» κατέληξε ο κ. υπουργός.

limani_lhjouri limani_lhjouri

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer