Υποψήφια για τέταρτη θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας θα είναι η Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του επόμενου φθινοπώρου
Ξανά υποψήφια για την καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ
Πολιτική
20/11/2016 | 16:17

Υποψήφια για τέταρτη θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας θα είναι η Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του επόμενου φθινοπώρου, όπως μεταδίδουν το γερμανικό πρακτορείο dpa και το BBC.

Η κ. Μέρκελ φέρεται να γνωστοποίησε τις προθέσεις της κατά τη διάρκεια συναντήσεων που έχει στο Βερολίνο με κορυφαία στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών, γνωστοποιώντας επίσης ότι προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου και την προεδρία της κεντροδεξιάς παράταξης.

Η 62χρονη ηγέτιδα θα ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 20.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Η κ. Μέρκελ βρίσκεται στην εξουσία από το 2005 και θεωρείται μία από τις ισχυρότερες πολιτικούς στη Γερμανία. Παρά ταύτα, η νέα υποψηφιότητά της δεν θεωρούνταν δεδομένη, καθώς η δημοφιλία της μειώθηκε σημαντικά μετά την επιλογή της να ακολουθήσει πολιτική ανοιχτών συνόρων απέναντι στους πρόσφυγες το 2015 και στις αρχές του 2016.

Οι Χριστιανοδημοκράτες υπέστησαν δύο ηχηρές ήττες σε τοπικές εκλογές το καλοκαίρι, στο Βερολίνο και στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, που είναι μάλιστα ο τόπος εκλογής της καγκελαρίου.

Οι εν λόγω αναμετρήσεις επιβεβαίωσαν την εντυπωσιακή ενίσχυση του ευρω-σκεπτικιστικού και αντι-μεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, ενώ παράλληλα οδήγησαν σε πρωτοφανή αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής από το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας.

Ωστόσο, υπό τη σκιά του Brexit και της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, η κ. Μέρκελ φαντάζει μία σταθερά σε έναν πολιτικό κόσμο που αλλάζει. Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild, όπου το 55% απάντησε ότι υποστηρίζει τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία.

Σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση του Αυγούστου, η δημοτικότητα της καγκελαρίου αυξήθηκε θεαματικά, αφού τότε μόλις το 42% ήθελε νέα υποψηφιότητά της.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer