Μια διττή εικόνα εμφανίζει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι υψηλοί τόνοι και επιμέρους θέσεις στα οικονομικά που εκφράζουν στελέχη αντικρούεται σε κεντρικό επίπεδο.
Ξανά Βαβέλ στον ΣΥΡΙΖΑ, παρέμβαση Κουμουνδούρου
Πολιτική
15/01/2015 | 09:48

Αίσθηση Βαβέλ αποπνέει και πάλι τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιμέρους θέσεις στα οικονομικά που εκφράζουν στελέχη. Οι παραφωνίες ανάγκασαν την Κουμουνδούρου με ένα non paper να επιχειρήσει να ομογενοποιήσει τον λόγο του κόμματος ιδίως σε ευαίσθητα ζητήματα όπως π.χ τα έντοκα γραμμάτια και η προστασία των καταθέσεων.

Οι δηλώσεις στελεχών

Την αρχή έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη η οποία μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κανάλι «Ε» ανέφερε ότι το κόμμα της δεν θα συνεχίσει την πέμπτη αξιολόγηση και κατά συνέπεια δεν θα αποδεχθεί τα 7,5 δισ. ευρώ της πέμπτης και τελευταίας δόσης του προγράμματος.

Το πρωί της Τετάρτης την σκυτάλη πήρε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Ερωτηθείς για τον πολυσυζητημένο ΕΝΦΙΑ και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα απέναντί του, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι ο φόρος δεν θα εισπραχθεί το 2015: «Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και είναι δέσμευσή μας», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Αλλά και ο κ. Στρατούλης, μιλώντας στον ρ/φ σταθμό Αθήνα 9,84 ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετήσει το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας πάνω από 450.00 ευρώ αντικειμενικής αξίας.

Ακόμη, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ήσυχος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή σημείωσε ότι επειδή το κόμμα δεν θεωρεί νόμιμο όργανο την τρόικα, δεν θα δεχθεί την επιστροφή της. «Θα τους πούμε να μην έρθουν. Θα τους κεράσουμε ένα καφέ το πολύ», σημείωσε με νόημα ο κ. Ήσυχος.

Παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο

Η Βαβέλ που προηγήθηκε ουσιαστικά ανάγκασε την Κουμουνδούρου να δώσει στην δημοσιότητα non-paper με το οποίο επιχειρεί να καθησυχάσει και να διαβεβαιώσει ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει ζητήματα έλλειψης ρευστότητας εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία και προβεί σε επαναδιαπραγμάτευση.

Η Κουμουνδούρου εστιάζει πιο συγκεκριμένα στη δυνατότητα ή μη, άντλησης ρευστότητας από τα έντοκα γραμμάτια, τις καταθέσεις (τις οποίες εγγυάται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης), καθώς και για τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Μεταξύ άλλων, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι υπάρχει η δυνατότητα για νέα γραμμάτια για ένα «περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υπογραμμίζει και πάλι ότι το «πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις».

Στο θέμα, τέλος, του εσωτερικού δανεισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως «το κράτος έχει τη δυνατότητα να αντλήσει ρευστότητα μέσω του εσωτερικού δανεισμού του από τα ρευστά διαθέσιμα οργανισμών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αυτό γίνεται ήδη και σύμφωνα με πηγές του ίδιου του υπουργείου υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί αρκετά για να καλυφθούν οι ανάγκες της εξυπηρέτησης του χρέους κατά τους πρώτους μήνες του χρόνου».

Ειδικότερα, όσον αφορά τη δήλωση του κ. Παππά, η Κουμουνδούρου διευκρίνησε ότι «αναδρομική ισχύς στους νόμους δεν υπάρχει. Από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ».

Πηγή: thetoc.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer