Iσορροπία δυνάμεων (Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ) κατέγραψαν οι σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.της ΠΕΔ Ι.Ν.
Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ από 29 στις εκλογές της ΠΕΔ Ι.Ν.
Πολιτική
01/10/2014 | 22:19

Οι ψήφοι μοιράστηκαν καθώς η παράταξη “Ιόνια Νησιά” με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Α. Παρίση πήρε 29 ψήφους, όσους και η “Ριζοσπαστική Κίνηση Ιονίων” με επικεφαλής τον Κ.  Νικολούζο. Από 6 ψήφους  πήρε η παράταξη ΛΑΣΥ (ΚΚΕ) ενώ 6 ανεξάρτητο σχήμα με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Ζακύνθου Στ. Μποζίκη ενώ βρέθηκε και μία λευκη ψήφος.

Δεν έλλειψαν στιγμές έντασης στη ΓΣ της ΠΕΔ όταν το προεδρείο της συνέλευσης και ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ.  Νικολούζος θέλησε να μπουν σε συζήτηση και άλλα θέματα όπως η αξιολόγηση στο δημόσιο, συνάντησε όμως αντιδράσεις  (παρατάξεις Υδραίου- Τρεπεκλή ) καθώς αρκετοί  θέλησαν η ΓΣ  να μείνει αυστηρά στο θέμα της εκλογής του Δ.Σ. σύμφωνα με την πρόσκληση, ενώ  από την άλλη εκπρόσωποι των άλλων νησιών έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα για να επιστρέψουν στην έδρα τους.

“Πυροσβεστική παρέμβαση” από τον αντιδήμαρχο Γ. Καρύδη που κάλεσε το προεδρείο να μην πλατιάσει η διαδικασία για οικονομία χρόνου όπως και έγινε.

Σε 10 μέρες θα συνέλθει το Δ.Σ. της ΠΕΔ όπου -η εξ οφίτσιο- συμμετοχή και ψήφος των δημάρχων θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα στο νέο 15μελές Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ.

Για στείρα άρνηση απο πλευράς των δυνάμεων που στηρίχθηκαν απο τη Ν.Δ.  να γίνει ουσιαστικός διάλογος για τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης όπως αυτό των υδρογονανθράκων στα Ιόνια όπως και θέματα που αφορούν τα μικρά  νησιά που “τείνουν να αφανιστούν” έκανε λόγο ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος .

Ο κ.Παρίσης από την πλευρά του τόνισε ότι τα προβλήματα στα Ιόνια είναι κοινά και οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί και μέσα από το νέο συμβούλιο της ΠΕΔΙΝ  θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυσή τους.

Η σταυροδοσία:

“Ιόνια Νησιά” :  Αντ. Μπαλιακράς 22 ψήφοι, Μ. Υδραίου 21, Σπ. Ματιάτος 19, Γ. Μάμαλος 16, Β. Αραβανής 16.   Εκλέγονται οι τρεις πρώτοι.

Για την ΚΕΔΕ: Ι. Μαρκάτης 18, Στ. Αλυσανδράτος 18, Ι. Λουκίσας 11. (μετά από  κλήρωσγ μεταξύ των δυο πρώτων εκλέχθηκε  ο δεύτερος).

Ριζοσπαστική Κίνηση Ιονίων: Γ. Δημητράτος 27, Αθ. Περδικάρης 27, Γ. Ραιδεστινός 27, Ν. Γκούσης 21, Κ. Παυλιδης 17, Γ.Καρύδης 15. Εκλέγονται οι  τρεις πρώτοι.

Για ΚΕΔΕ: Κ. Παυλίδης 28, Γ. Κούρτης 19, Γ. Ραιδεστινός 15. Εκλέγεται ο πρώτος.

Λαική Συσπείρωση: Β. Αρμενιάκος 6, Στ. Πελάης 5, Γ. Κωσταντίνου 5. Εκλέγεται ο πρώτος.

Για ΚΕΔΕ: Ν. Γκισγκίνης 6.

“Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη”: Δ.Αραβαντινός 5, Ν. Βικέντιος 4. Εκλέγεται ο πρώτος.

Για ΚΕΔΕ: Στ. Μποζίκης 4.

ped2ped3

 Πηγή: corfutime.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer