Aπαιτούμε την άμεση κάλυψη των υγειονομικών αναγκών στον νομό μας, και κατά μείζονα προτεραιότητα του Nοσκομείου ως μοναδικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης στον Nομό μας
“Νοσεί” η υγεία στα νησιά μας
Κοινωνία
09/04/2015 | 15:20

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς  βιώνοντας την κρίσιμη κατάσταση στον τομέα της υγείας στον νομό μας κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης καταθέτει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαπιστώνουμε τις τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό ( ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ) όλων των υγειονομικών μονάδων του  νομού μας ( ΓΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΓΝ-ΚΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ,ΚΥ ΣΑΜΗΣ, ΚΥ ΙΘΑΚΗΣ).

Οι ελλείψεις αυτές  σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση του πληθυσμού λόγω της επερχόμενης τουριστικής περιόδου θέτουν σε μεγάλη αβεβαιότητα την απαιτούμενη παροχή υπηρεσιών υγείας σε ντόπιους και επισκέπτες.

Διαπιστώνουμε την μη αναφορά – ένταξη των νησιών μας στις υπό ενίσχυση νησιωτικές περιοχές που εξήγγειλε στις πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των υγειονομικών αναγκών στον νομό μας, και κατά μείζονα προτεραιότητα του Γ.Ν.Ν.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  ως μοναδικής μονάδας  Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης στον νομό μας. Τις ανάγκες αυτές ζητάμε να μας τις καταθέσουν και εγγράφως οι Διευθυντές των κλινικών και οι Διοικητές των νοσοκομείων.

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς    δεσμεύεται  :

  1. Να καταθέσει τις ανάγκες και να πιέσει προς κάλυψη τους στην επερχόμενη συνέλευση του Πανελληνίου ιατρικού  Συλλόγου και στο Υπουργείο Υγείας.

2.Να σταθεί δίπλα στους συναδέλφους των υγειονομικών μονάδων, όταν και με όποιο τρόπο του ζητηθεί.

3.Να κοινοποιήσει το παρόν ψήφισμα προς όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς και τους πολίτες.

Η Υγεία αποτελεί το αναγκαίο και υπέρτατο αγαθό για όλους μας. Οι λειτουργοί της Υγείας, είτε δημόσιοι, είτε ιδιώτες, πρέπει ενωμένοι στις δύσκολες αυτές περιστάσεις να σταθούμε αντάξιοι του λειτουργήματος μας.

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ                                   Μ. ΚΟΜΠΟΘΕΚΡΑ – ΚΟΤΣΟΡΟΥ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer