Η χελώνα ήταν ηλικίας 15-25 ετών και τα αίτια του θανάτου της παραμένουν άγνωστα.
Νεκρή χελώνα στα Λιμένια Πόρου
Οικολογία
01/08/2015 | 17:46

Νεκρή θαλάσσια χελώνα του είδους Caretta caretta ξεβράστηκε την Παρασκευή στην παραλία Λιμένια νότια του Πόρου Κεφαλονιάς. Την χελώνα βρήκαν λουόμενοι στην παραλία, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.
Η χελώνα ήταν ηλικίας 15-25 ετών και τα αίτια του θανάτου της παραμένουν άγνωστα. Παρότι κατά την αρχική εξέταση βρέθηκαν ενδείξεις πιθανού τραυματισμού στα πτερύγια, στο καβούκι, και στον λαιμό της, η χελώνα βρισκόταν ήδη σε προχωρημένη σήψη και δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν αυτά προκλήθηκαν ενώ ήταν ζωντανή και ίσως ήταν τα αίτια θανάτου ή εάν προκλήθηκαν από σύγκρουση με βράχια ή λόγω της σήψης αφού η χελώνα ήταν ήδη νεκρή για αρκετές ημέρες και επέπλεε στην θάλασσα. Οι λεπτομερείς φωτογραφίες θα εξεταστούν από ειδικό για την έκδοση γνωμάτευσης.
Η πλειοψηφία θαλάσσιων χελωνών που βρίσκονται νεκρές έχουν πεθάνει από ανθρώπινη αμέλεια αλλά όχι εσκεμμένα. Οι περισσότερες χελώνες που δεν φέρουν τραύματα πεθαίνουν από πνιγμό λόγω παγίδευσης σε δίχτυα ή παραγάδια. Επί πλέον, αρκετές χελώνες καταπίνουν πλαστικές σακούλες και άλλα πλαστικά είδη και πεθαίνουν από ασφυξία επειδή δεν μπορούν να αναπνεύσουν ή από ασιτία όταν δεν μπορούν πλέον να φάνε ή να χωνέψουν λόγω των πλαστικών στο πεπτικό τους σύστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω χελώνα δεν είναι η ίδια που βρέθηκε ζωντανή με τραύμα στο κεφάλι δύο ημέρες νωρίτερα στον Πόρο.
Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Βαλλιάνος, Υπεύθυνος Διατήρησης του προγράμματος Wildlife Sense, τηλ. 6984865941

nekrh_xelwnanekrh_xelwna (2)nekrh_xelwna (3)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer