Ο γνωστός συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και νέους, Φίλιππος Μανδηλαράς σχολιάζει την εκμπομπή αλλά και τον εκπαιδευτικό λόγο της Καλλιόπης Λιοσάτου.
«Να σου πω μια ιστορία;» στον Ionian Galaxy
Κοινωνία
18/01/2014 | 12:34

To Σάββατο 18/1, 3:00-4:00 μ.μ. θεοί και ήρωες, θνητοί και τέρατα από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ θα μας κάνουν συντροφιά στην ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “Να σου πω μια Ιστορία;”, στον Ιοnian Galaxy 90,8!
Τι να ΄γινε, άραγε, με την “Αρπαγή της Περσεφόνης” (εκδ. Καθημερινή), και τι να απέγινε “Ο Περσέας και η Μέδουσα” και “Ο Δαίδαλος και ο ΄Ικαρος” (Φιλ.Μανδηλαράς, εκδ.Παπαδόπουλος);
΄Ολα αυτά, μαζί με μουσικές, ειδήσεις και τραγούδια που ευφραίνουν την καρδιά!!!
ΖΩΝΤΑΝΑ και στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ioniangalaxy.gr (πεδίο: Ακούστε ζωντανά)!!!
ΓΙΑ 3η ΧΡΟΝΙΑ!!!
Επιμέλεια-παρουσίαση:ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΙΟΣΑΤΟΥ, θεατροπαιδαγωγός

Ο γνωστός συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και νέους, Φίλιππος Μανδηλαράς, έγραψε στο fb για την εκπομπή για παιδιά «Να σου πω μια ιστορία;» της 23/11/2013, όπου ο  ίδιος ήταν καλεσμένος (τηλεφωνικά) και διαβάστηκαν κάποια από τα βιβλία του (Σειρά «Ελληνική Μυθολογία», εκδ. Παπαδόπουλος):
«Μέχρι πρόσφατα είχαμε συνδέσει τις ραδιοφωνικές εκπομπές που μιλούσαν για πολιτισμό με το κρατικό ραδιόφωνο. Και δεν είχαμε άδικο. Είχαμε; Ποτέ δεν θυμάμαι ιδιωτικό ραδιόφωνο να έχει εκπομπή λόγου, εκτός ίσως από “αριστερίζοντες” σταθμούς των μεγάλων αστικών κέντρων.
Πώς τώρα ξεφύτρωσε μια εκπομπή λόγου στην Κεφαλονιά, Σάββατο μεσημέρι στις τρεις η ώρα, και συγκεκριμένα στον Ionian Galaxy (ioniangalaxy.gr), είναι άξιο απορίας και πολλών πολλών συγχαρητηρίων στη διεύθυνση του σταθμού και στους συντελεστές της εκπομπής. Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, είμαι σίγουρος ότι η δημόσια αυτή πράξη αντίστασης στην ισοπέδωση των γραφικών σκυλοπαραγωγών, σχετίζεται με την αγάπη και την επιμονή της θεατροπαιδαγωγού Καλλιόπης Λιοσάτου για τα παιδικό βιβλίο, το παιδικό θέατρο και τα παιδιά, τελικά.
Έτσι, την άκουσα έκπληκτος σήμερα να διαβάζει στους μικρούς ακροατές της το μύθο του Φαέθοντα κι αργότερα του Προμηθέα, και σκέφτηκα πως ναι, αυτή η γυναίκα παράγει έργο γιατί παίρνει τα λόγια που ‘ναι παγωμένα στο χαρτί και τα βάζει σε κάθε σπίτι, τ’ αφήνει εκεί να αιωρούνται και μετά, όταν κλείνει το ραδιόφωνο, ίσως τα λόγια αυτά να ζευγαρώνουν, ίσως να γεννάνε άλλα λόγια κι ίσως -λέω- να αποτελούν αφορμή για άλλες ιστορίες.
Για την ώρα πάντως, η μαγεία της αφήγησης μέσω των ραδιοκυμάτων με ταξίδεψε πίσω, στα χρόνια της πρωινής θείας Λένας, και γι αυτό την ευχαριστώ πολύ και της εύχομαι καλή δύναμη στο έργο της.
Γειά σου Καλλιόπη!»

liosatou
Πηγή: https://www.facebook.com/PhilipposMandilaras

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer