Παιδιά, για 4η χρονιά, ελάτε να διαβάσουμε παρέα τις πιο όμορφες λογοτεχνικές ιστορίες και παραμύθια
“Να σου πω μια ιστορία;” ξεκινά ξανά στον “Ionian Galaxy”
Κοινωνία
06/11/2015 | 12:19

«ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;» ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ στον ΙΟΝΙΑΝ GALAXY 90,8
Ξεκινάμε ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 3:00-4:00 μ.μ!
Στη ραδιοφωνική μας συντροφιά θα είναι ένα ξεχωριστό «Παλιόπαιδο» με το βιολί του (εκδ.Πατάκης) με τη βραβευμένη συγγραφέα του Αγγελική Δαρλάση.
Μια θαυμάσια ιστορία εµπνευσµένη από αληθινές ιστορίες µουσικών του El Sistema και της διεθνούς φήµης συµφωνικής ορχήστρας «Μπολιβάρ» της Βενεζουέλας, που μας αποδεικνύει πως η μουσική μπορεί να γίνει ένα ισχυρό ‘όπλο’ ενάντια στην παιδική εγκληµατικότητα, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισµό.
To βιβλίο πήρε το Βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015 και αναγράφηκε στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ!

paliopaido

Μια σύντομη πτήση στον ‘αέρα’ της εκπομπής για να μας χαιρετήσουν θα κάνουν και  οι  σκανδιαλάρες «Φίλες μας οι…Μάγισσες» (εκδ.Πατάκης) με το συγγραφέα των περιπετειών τους Αλκιβιάδη Κούση!
Τηλεφωνήστε στο
26710-25361 στη ΔΙΑΡΚΕΙΑ της εκπομπής και αποκτήστε ένα ΑΝΤΙΤΥΠΟ των βιβλίων ΔΩΡΟ (για 2 παιδιά)!

oi-files-moy-oi-magisses

ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, www.ioniangalaxy.gr,
επιλέγοντας το  πεδίο: ‘ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ’
Επιμέλεια-παρουσίαση: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΙΟΣΑΤΟΥ, Θεατροπαιδαγωγός

Παιδιά, για 4η  χρονιά, ελάτε να διαβάσουμε παρέα τις πιο όμορφες  λογοτεχνικές ιστορίες και  παραμύθια, να μιλήσουμε με ‘ειδικούς’ που αγαπούν τα παιδιά για τα βιβλία, τις τέχνες, τον αθλητισμό, την (ψυχική και σωματική σας) υγεία, να κερδίσετε βιβλία δώρο, να μάθετε τα νέα που σας αφορούν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, να ακούσετε αγαπημένες μουσικές και τραγούδια!


Ο Φίλιππος Μανδηλαράς, γνωστός συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και νέους, έγραψε στο FACEBOOK για την εκπομπή «Να σου πω μια ιστορία;» της 23/11/2013 στην οποία ήταν καλεσμένος:
«Μέχρι πρόσφατα είχαμε συνδέσει τις ραδιοφωνικές εκπομπές που μιλούσαν για πολιτισμό με το κρατικό ραδιόφωνο. Και δεν είχαμε άδικο. Είχαμε; Ποτέ δεν θυμάμαι ιδιωτικό ραδιόφωνο να έχει εκπομπή λόγου, εκτός ίσως από “αριστερίζοντες” σταθμούς των μεγάλων αστικών κέντρων.
Πώς τώρα ξεφύτρωσε μια εκπομπή λόγου στην Κεφαλονιά, Σάββατο μεσημέρι στις τρεις η ώρα, και συγκεκριμένα στον Ionian Galaxy (ioniangalaxy.gr), είναι άξιο απορίας και πολλών πολλών συγχαρητηρίων στη διεύθυνση του σταθμού και στους συντελεστές της εκπομπής. Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, είμαι σίγουρος ότι η δημόσια αυτή πράξη αντίστασης στην ισοπέδωση των γραφικών σκυλοπαραγωγών, σχετίζεται με την αγάπη και την επιμονή της θεατροπαιδαγωγού Καλλιόπης Λιοσάτου για τα παιδικό βιβλίο, το παιδικό θέατρο και τα παιδιά, τελικά.
Έτσι, την άκουσα έκπληκτος σήμερα να διαβάζει στους μικρούς ακροατές της το μύθο του Φαέθοντα κι αργότερα του Προμηθέα, και σκέφτηκα πως ναι, αυτή η γυναίκα παράγει έργο γιατί παίρνει τα λόγια που ‘ναι παγωμένα στο χαρτί και τα βάζει σε κάθε σπίτι, τ’ αφήνει εκεί να αιωρούνται και μετά, όταν κλείνει το ραδιόφωνο, ίσως τα λόγια αυτά να ζευγαρώνουν, ίσως να γεννάνε άλλα λόγια κι ίσως -λέω- να αποτελούν αφορμή για άλλες ιστορίες.
Για την ώρα πάντως, η μαγεία της αφήγησης μέσω των ραδιοκυμάτων με ταξίδεψε πίσω, στα χρόνια της πρωινής θείας Λένας, και γι αυτό την ευχαριστώ πολύ και της εύχομαι καλή δύναμη στο έργο της.
Γειά σου Καλλιόπη!»
Πηγή: https://www.facebook.com/PhilipposMandilaras

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer