Η ΝΔ υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ στους πραγματικά αναποφάσιστους ψηφοφόρους εκτιμά ο σύμβουλος στρατηγικής του κόμματος Νίκος Καραχάλιος.
Νίκος Καραχάλιος:Πλαστή η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στους αναποφάσιστους
Πολιτική
09/09/2015 | 06:42

Στη δεξαμενή των αναποφάσιστων -η οποία σήμερα προσεγγίζει το 16%- προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πετύχει τη νίκη και αν όχι να κατακτήσει την αυτοδυναμία τουλάχιστον να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Ωστόσο σύμφωνα με την ανάλυση του συμβούλου στρατηγικής Νίκου Καραχάλιου στο σημερινό φύλλο των Νέων η δεξαμενή των αναποφάσιστων είναι άθροισμα τριών διακριτών ομάδων ψηφοφόρων:

των αναποφάσιστων
όποιων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο
όποιων προσανατολίζονται να απέχουν από τις κάλπες
Συνεπώς είναι λάθος να θεωρείται η επιλογή άκυρου, λευκού ή αποχής από την κάλπη ως αδιευκρίνιστη ψήφος αφού η ομάδα της αποχής πρέπει να αφαιρείται από τους υπολογισμούς.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία η ομάδα της αποχής είναι η μεγαλύτερη ομάδα της λεγόμενης αδιευκρίνιστης ψήφου με 3,9% και ακολουθεί η ομάδα των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ με 3,3%.

Όμως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν μοιρασμένοι ανάμεσα στην αποχή και τους αναποφάσιστους ενώ αντίθετα οι ψηφοφόροι της ΝΔ στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στους αναποφάσιστους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το τελικό συμπέρασμα είναι ότι «η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στη δυνητική ψήφο των αναποφάσιστων με μία διαφορά που ανέρχεται τελικά στο 0,5% από το ποσοστό που ανάγεται στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εντοπιστεί η ορθή προβολή ψήφου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer