Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας. Οκτώ τόνοι αλάτι έχουν πέσει μόνο στο δρόμο του Πυργίου. Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο νομό.
Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κεφαλονιά από το βράδυ
Δημοφιλή
07/01/2017 | 12:00

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί οι επαρχιακοί δρόμοι του νησιού μας.

Πριν από λίγο επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος μας δήλωσε ότι κανένας δρόμος του επαρχιακού δικτύου του Νομού δεν έχει κλείσει.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας με την καθοδήγηση του προϊσταμένου Βαγγέλη Ανδρεάτου προσπαθούν να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Φυσικά δεν λείπουν και τα μεμονωμένα προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο Αργοστολίου-Σάμης στο ύψος των Αγραπιδιών, στο δρόμο Σάμη-Πόρου μέσω Πυργίου (μόνο σ’ αυτό το σημείο έχουν πέσει 8 τόνοι αλάτι), υπάρχει πρόβλημα στην Κριτονού στο δρόμο για Ληξούρι, όπου συνεργεία της Περιφέρειας, αλλά και του Δήμου δίνουν αγώνα προκειμένου να παραμείνει ανοιχτός, στο Καλόν Όρος, στο δρόμο για τη Φάλαρη.

Μεγάλος όγκος χιονιού έχει πέσει στα ορεινά της Ερίσσου και στους δρόμους για Πυργί και Αίνο, ενώ η Αστυνομία στη διασταύρωση στο Κουλούμι δεν αφήνει τους οδηγούς να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

(Οι φωτό από το Κουλούμι είναι του Τζέρυ Γασπαρινάτου)

Πάντως, όπως τονίζει και ο αντιπεριφερειάρχης, πρέπει να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και όσοι οδηγοί σκοπεύουν να μετακινηθούν προς τα ορεινά του νησιού μας, πρέπει να έχουν απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες προκειμένου να διευκολύνουν και το έργο των αρχών.

Μεγάλη προσοχή συνιστάται στους οδηγούς τις απογευματινές και βραδινές ώρες στους δρόμους όπου θα υπάρχει παγετός.

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο μας Γιώργο Τσατραφύλλια νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στο νησί μας μετά τις 11 το βράδυ, αφού το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους, να συμπληρώνουν το σκηνικό. Από αύριο θα έχουμε πολύ ισχυρο παγετο με το θερμόμετρο να δείχνει λίγο πάνω από τους 0 βαθμούς κελσίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer