Την κατηγορεί ότι συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο πέντε ημέρες πριν την έναρξη της νέα θητείας για τον απολογισμό του …2012!
Νέες βολές του ΦΙΚΟ κατά της Δημοτικής Αρχής
Πολιτική
19/08/2014 | 13:28

Η Δημοτική Αρχή συγκαλεί το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πέντε ημέρες πριν την έναρξη της νέας της θητείας, για την έγκριση του απολογισμού του …. 2012(!!!!).
Η δεύτερη και η τρίτη στις εκλογές Δημοτικές Παρατάξεις σιωπούν, ψάχνοντας ακόμα την καταλληλότερη πολιτική, για να βοηθήσουν το θεάρεστο έργο συγκυβέρνησης και δημοτικής αρχής.
Οι Ληξουριώτες γελοιοποιούνται καθημερινά, από την γραφειοκρατία που τους εμποδίζει να λάβουν τα ψίχουλα της βοήθειας για την αποκατάστασή τους μετά τους σεισμούς.
Κεφαλονιά και Ιθάκη είναι αποκλεισμένες από θάλασσα.
Ο τουρισμός υφίσταται μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Σε Τραπεζάκι και Μετόχι έχει μπει πωλητήριο και ακολουθούν και οι ακτές του νησιού.

Σε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα, κάποιοι ασχολούνται με τα «εσωτερικά» του ΦΙ.Κ.Ο.!
Εκλαμβάνουμε ως θετικό το γεγονός, αφού δείχνει αφενός ότι κάποιοι περιμένουν πολλά από εμάς και αφετέρου ότι κάποιοι άλλοι μας φοβούνται.
Για να απαντήσουμε δε, σε καλοπροαίρετες και κακοπροαίρετες απορίες, αναφέρουμε τα εξής:
Το ΦΙ.Κ.Ο. ξεκίνησε, συνεχίζει και θα συνεχίσει ως μία ομάδα ανθρώπων, που αντιλήφθηκε ότι τίποτε δεν έχει να περιμένει από τις πολιτικές που εφαρμόζονται τόσα χρόνια στην Κεφαλονιά και από τους πολιτικούς που τις ακολουθούν. Τόλμησε να μπει στην πολιτική, συμμετέχοντας στις εκλογές, για να αντιπροσωπεύσει την αλλαγή πολιτικής και πολιτικών, μακριά από τα κόμματα εξουσίας. Χτυπάει και θα χτυπάει τον «Καλλικράτη», ως πρώτη αιτία των δεινών του Ληξουριού και όλης της Κεφαλονιάς. Διεκδικεί την επιστροφή της κοινωνικής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στην κεντρική πολιτική. Εκδηλώνει χωρίς καμία «ντροπή» την αγάπη του για τον τόπο του, το Ληξούρι, το νησί του, την Κεφαλονιά και την πατρίδα του, την Ελλάδα.
Με αυτήν την προοπτική αρχίσαμε, με αυτόν τον σκοπό συνεχίζουμε.
Κάποιοι απ’ όσους ξεκινήσαμε μαζί, στην πορεία άλλαξαν γνώμη. Το θεωρούμε φυσιολογικό σε μια τόσο τολμηρή προσπάθεια. Τους ευχαριστούμε για τον μέχρι τώρα συντροφικό μας δρόμο. Να ξέρουν ότι τους αγαπάμε, παρά τις διαφωνίες μας.
Κάποιοι άλλοι (και είναι αρκετοί), διστακτικοί στην αρχή, τώρα, μετά τις εκλογές, ήλθαν κοντά μας. Μας δίνουν θάρρος και δύναμη, μετέχοντας στον αγώνα μας. Είμαστε τώρα περισσότεροι και δυνατότεροι.
Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας, εντός του Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Παράταξη ΦΙ.Κ.Ο., θα καταθέσει στο Δικαστήριο το καταστατικό της, που θα της επιτρέψει να λειτουργεί ακόμα πιο δημοκρατικά και ομαδικά.
Τέλος, διευκρινίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι το ΦΙ.Κ.Ο. δεν είναι παλαιοκομματική , προσωποκεντρική παράταξη, για να δίνουν τα μέλη του «όρκο πίστης» στον αρχηγό. Ο Ηλίας Παρίσης όμως είναι ο άνθρωπος που με θάρρος, ψυχραιμία και αυταπάρνηση μπήκε μπροστά τον αγώνα μας, όταν άλλοι διστάσαμε, σκεπτόμενοι κυρίως την λάσπη που από κάθε κατεύθυνση εκτοξευόταν και εκτοξεύεται.
Η βασική αρχή και δέσμευση του ΦΙ.Κ.Ο. ότι όσοι εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι ή σύμβουλοι δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων, να παραιτηθούν και να αντικατασταθούν στο μέσον της θητείας τους από ισάριθμους αντίστοιχους συνυποψηφίους τους αποτελεί δική του προεκλογική πρόταση. Και το μήνυμα ήταν σαφές. Όταν πιστεύεις στον αγώνα για το αύριο του τόπου σου, δεν σκέφτεσαι «καρέκλες» και «προσωπική προβολή».
Έχει για τους λόγους αυτούς τον απόλυτο σεβασμό μας και καλό θα ήταν να έχει τον σεβασμό όποιου σέβεται τον εαυτό του.
Και μην ξεχνάτε: Μαζί θα κρατήσουμε ζωντανό ό,τι αγαπάμε!!!!
Από το γραφείο τύπου του ΦΙ.Κ.Ο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer