Συνεχίζει το ...βιολί της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
Νέα πρόκληση Ρεπούση: “Nα καταργηθούν οι παρελάσεις”
Πολιτική
24/03/2014 | 21:41

Συνεχίζει να προκαλεί η Μαρία Ρεπούση , καθώς σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα και μεγάλη ανάγκη απο εθνική ομοψυχία , ανοίγει ξανά θέμα παρελάσεων.

Με δηλώσειος της στο “Βήμα FM” σημείωσε πως ο θεσμός των παρελάσεων προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Πριν από τέσσερα χρόνια, είχε ληφθεί η απόφαση – ακριβώς για να μειωθεί το κόστος που φαίνεται αρκετά μεγάλο – να συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα. Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις. Δεν είναι ουδέτερα αυτά τα πράγματα και σ’ αυτές τις συνθήκες που περνά η χώρα πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός, ο οποίος είναι μιλιταριστικός”

Και συνεχίζει για τον θεσμό των παρελάσεων εν γένει:

“Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες – τουλάχιστον στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί. Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας”

repoush

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer