Τετάρτη απόγευμα φορείς συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Ληξουρίου για να ενημερώσουν για το γίνεται με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"
Νέα κριτήρια για το “Βοήθεια στο Σπίτι”
Κοινωνία
18/01/2013 | 08:00

Της Αριστέας Χαριτάτου

Τετάρτη απόγευμα φορείς συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Ληξουρίου για να ενημερώσουν για το γίνεται με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Ο πρόεδρος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Κεφαλονιάς, κ. Διονύσης Κοκκόσης και η κα Μαρία Κοβάκου, από την “Βοήθεια στο σπίτι”, ενημέρωσαν τον κόσμο, μέσω των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ληξουρίου, ότι έχουν τεθεί νέα κριτήρια για να συνεχιστεί η “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Να αναφέρουμε εδώ, ότι η “Βοήθεια στο Σπίτι” μέχρι τώρα στηριζόταν από κρατικά κονδύλια.
Αναλυτικά “από 31 Μαρτίου και μετά το ΙΚΑ αναλαμβάνει σαν εργολάβος το “Βοήθεια στο Σπίτι” και τα κριτήρια που θέτει είναι πάρα πολύ αυστηρά. Δικαιούχοι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% και να μένουν μόνοι του! Επίσης το εκκαθαριστικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 7.500 ευρώ. Στην “βοήθεια στο σπίτι” όμως, σύμφωνα με ενημέρωση από το ΙΚΑ θα προστεθούν και ηλικιωμένοι ηλικίας 78 ετών και άνω”.

Παρόντες ήταν οι: Βαγγέλης Θεοφιλάτος, Διονύσης Κοκκόσης, Μαρία Κοβάκου. Από τις Κοινότητες οι: Αραβαντινός Νίκος, Ευαγγελάτος Ανδρέας (Μονοπωλάτα), Συριάτος Γεράσιμος (Κοντογεννάδα), Ρηγάτος Φώτης (Καμιναράτα), Βιτωράτος Πέτρος (Κατωγή), Γρηγοράτος Λευτέρης (Σουλλάροι) και Γιακουμάτος Παντελής (Ρίφι). Επίσης και οι πρόεδροι Συλλόγων: Γαλανός Γεράσιμος (Πάλιος), Έρτσος Γιώργος (Κουνόπετρας), Ευαγγελάτος Μιχάλης (Μονοπωλάδων), Μοσχόπουλος Ηλίας και Φράντζιου Χρυσάνθη (Αγριλιάς). Καθώς και οι Ιερείς Σφαέλος και Φραγκισκάτος, αλλά και το προσωπικό από την “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Η “Βοήθεια στο Σπίτι” στο Ληξούρι στεγάζεται στον χώρο του ΠΙΚΠΑ για περισσότερες πληροφορίες.
Ακούστε τι συζητήθηκε!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer