Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τον απολογισμό των δράσεων τουριστικής προβολής, στη Ζάκυνθο.
Νέα εποχή στις δράσεις τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια
Τουρισμός
22/02/2016 | 13:01

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τον απολογισμό των δράσεων τουριστικής προβολής και των ενεργειών που θα γίνουν την τρέχουσα περίοδο στον τομέα του τουρισμού.
Η παρουσίαση έγινε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρο Γαλιατσάτο .

Η εκδήλωση, σε συνέχεια αντίστοιχων εκδηλώσεων στις ΠΕ Λευκάδας και Κεφαλονιάς, καταδεικνύει τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των νησιών, αλλά και τη νέα εποχή τόσο στην τουριστική προβολή όσο και στη συζήτηση με τις τοπικές αρχές όσο και με τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς των Ιονίων Νήσων.

Για την ευρύτερη και αποτελεσματικότερη προβολή των Επτανήσων η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιχειρεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα στοφή στις νέες τεχνολογίες: διαδίκτυο, κοινωνικά δίκτυα και διαδραστικές ενέργειες, ενώ όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος, η έμμεση διαφήμιση από bloggers, δημοσιογράφους και τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα (CNN, Travel Channel) απέδειξε ότι υπάρχουν πολλαπλάσια οφέλη από εκείνα της απλής παρουσίας στις τουριστικές εκθέσεις.
Στην παρουσίαση προβλήθηκαν τα στοχευμένα βίντεο που προβλήθηκαν και τα οποία έχουν στο επίκεντρό τους το ανθρώπινο στοιχείο, την τοπική παράδοση,τον πολιτισμό και την πανέμορφη φύση της Ιόνιας γης, στοιχεία που στοχεύουν στην προσέλκυση τουριστών σε όλα ανεξαιρέτως τα Ιόνια Νησιά.
Εκτός από την λεπτομερή και σε βάθος παρουσίαση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρου Γαλιατσάτου δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των φορέων αλλά και μεμονωμένους επιχειρηματίες του τουρισμού να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και ιδέες για το υπάρχον πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην κατεύθυνση της έναρξης συνεργασίας μεταξύ όλων των πλευρών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στα Ιόνια Νησιά.

Περιφερειάρχης: Πρώτα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας
Εισηγητικά ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι την αναγκαιότητα της αυτόνομης παρουσίας των Ιονίων Νήσων, εξαιτίας του ιδιαιτέρως ρευστού περιβάλλοντος, και ως παράδειγμα έφερε τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων από την κοινοπραξία της Fraport, τονίζοντας ότι «τα Ιόνια Νησιά δεν θα πρέπει να εξαρτώνται οικονομικά και κοινωνικά, από καμία ιδιωτική εταιρεία».
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ακόμη μια φορά τα πλεονεκτήματα των νησιών της ΠΙΝ και υπογράμμισε ότι κύριο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι «το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας με όπλο μας την σκληρή δουλειά και όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας». Επεσήμανε δε ότι αυτοσχεδιασμοί και ερασιτεχνισμοί του παρελθόντος μένουν πίσω και οι διεκδικήσεις μας για την άνθηση της τοπικής οικονομίας θα γίνονται με σοβαρά βήματα και επαγγελματισμό, ενημερώνοντας για τις νέες ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για επενδύσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος τόνισε την αναγκαιότητα του διαλόγου δηλώνοντας ότι η πόρτα της Περιφέρειας είναι ανοικτή για τους ανθρώπους του τουρισμού, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς συνεργασία. «Παραλάβαμε την ΠΙΝ συρόμενη από έκθεση σε έκθεση. Δεν είναι αυτό προβολή. Γι’ αυτό βάζουμε στο επίκεντρό μας τον άνθρωπο και ξεκινάμε διάλογο με τους φορείς για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Οι παραγωγικές επενδύσεις είναι η πεμπτουσία της ανάπτυξης και εμείς ρίχνουμε γέφυρες σε όλους για το καλό της τοπικής οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξελίξεις από κάθε τουριστική αγορά και ενημέρωσε για τις δράσεις προβολής σε κάθε μία ξεχωριστικά ενώ ειδικά για τη Ζάκυνθο εμφανίστηκε αισιόδοξος για μεγάλη αύξηση τουριστικής εισροής το 2016.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος , o Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Ποταμίτης, Διονύσιος Μπάστας, Σιγούρος Τζώρτζης και Καμπίτσης Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Ζακύνθου Αντώνης Νικολουδάκης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Στασινόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων Χ. Ξένος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών Α. Ποταμίτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού Ν. Βαρδακαστάνης, η Δ/ντρια του Μεταβυζαντινού Μουσείου Χ. Μερκούρη, ο Δ/ντης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου Π. Βισβάρδης, ο εκπρόσωπος του ECO Ζάκυνθος Δ. Θεριανός κ.α.

Υπενθύμιση
Οι άξονες δράσεις για την τουριστική προβολή καθώς και ο απολογισμός του 2015 θα παρουσιαστούν και στην Κέρκυρα, κλείνοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων αυτών, την ερχόμενη Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2). Η παρουσίαση θα γίνει από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρο Γαλιατσάτο.

tourismos_zakinthos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer