Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της rass που φέρνουν στη δημοσιότητα η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Μπροστά η Ν.Δ. στη δημοσκόπηση της Rass
Πολιτική
12/04/2014 | 19:41

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της rass που φέρνουν στη δημοσιότητα η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί σήμερα. Είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται μετά το ατύχημα Μπαλτάκου και δείχνει ότι η κυβέρνηση μάλλον εύκολο το ξεπέρασε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  «τα ευρήματα δείχνουν ότι η Ν.Δ. περνά μπροστά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έστω και με το οριακό 0,2, ενώ και τα δύο κόμματα κινούνται στη ζώνη του 21%. Σημαντικό είναι το ποσοστό αποδοχής που σημειώνει και σ’ αυτή τη μέτρηση το νεοεμφανισθέν «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, που διατηρεί την Τρίτη κατά σειρά θέση στην προτίμηση των ερωτηθέντων, με 10,3%, και εντυπωσιακή διαφορά από τους υπόλοιπους.

Η Χρυσή Αυγή δείχνει να χάνει τον ρυθμό της και να μένει στο 6,1% ακολουθούμενη από το ΚΚΕ στο 5,2% την «Ελιά» στο 4%, τους ΑΝΕΛ σε ραγδαία πτώση στο 3,1% και τη ΔΗΜΑΡ σε κατάσταση τελικής αποσύνθεσης στο 2%. Σεβαστό πάντως κρίνεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, που παραμένει στο 20,1%.

Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Εντυπωσιακό προβάδισμα δίνουν οι πολίτες για την προώθηση συμφερόντων της χώρας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αποτέλεσμα προφανώς της ακολουθούμενης πολιτικής των τελευταίων ετών, αλλά και της σαφούς επιλογής τους η Ελλάδα να παραμείνει στον στενό οικονομικό πυρήνα της ευρωζώνης, παρά τις οδυνηρές θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Στο ερώτημα «Μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα ποιος μπορεί να προωθήσει καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη»; ο πρωθυπουργός κερδίζει άνετα την πρώτη θέση, με το εντυπωσιακό 46,3%. Ο Αλέξης Τσίπρας με τις έντονα αντιμνημονιακές και κάποιες φορές αντιευρωπαϊκές κορώνες, έρχεται στη δεύτερη θέση με 29,55. Σημαντικό ποσοστό κατακτούν και αυτοί που απαντούν «Κανένας» με 21,4%. Ποσοστό που προφανώς περιλαμβάνει όλα τα πολιτικά σχήματα που είναι κοντά ή φλερτάρουν με τους ευρωσκεπτικιστές. Δεν θέλησε να απαντήσει το 2,8% όσων συμμετείχαν στην έρευνα.

Επίσης, όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση, το 54,4% των πολιτών δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά να εξαντληθεί η παρούσα τετραετία, το 60,1% θεωρεί την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και τέλος, το 46,6% όσων ψηφίζουν «Ποτάμι» το κάνουν από διαμαρτυρία.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τη Δευτέρα 7 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 10 Απριλίου σε δείγμα 1002 ατόμων.

kalph

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer