Πρόσβαση στην συγκεντρωμένη και υψηλή τεχνογνωσία που παρείχε η Ημερίδα διασφάλισε ο Δήμος Κεφαλλονιάς
«Μπλόκο» στο οικονομικό έγκλημα και στη διαφθορά
Κοινωνία
21/11/2013 | 11:12

Όλες οι δυνάμεις της ελληνικής πολιτείας που ασχολούνται με την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς, ένωσαν την τεχνογνωσία τους και αντάλλαξαν πρακτικές και εμπειρίες στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας με θέμα: «Η διάσταση και οι συνέπειες του οικονομικού εγκλήματος στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα», την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν ενεργά υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος, της ελληνικής δικαιοσύνης, καθηγητές πανεπιστημίων, επιθεωρητές, μεταξύ των οποίων: ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής, ο Διευθυντής υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Β. Κοντογιάννης, ο Καθ. Οικονομικού Παν/μίου Ε. Γιαννακουδάκης, ο αν. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών Α. Χατζής, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντ/ Ελευθεριανός, ο Αστυνομικός Δ/ντής της Οικονομικής Αστυνομίας Φ. Λιάχας, ο Οικονομικός Επιθεωρητής Δρ. Ιωάννης Μάρκοβιτς, ο Πρ. Γεν. Γραμματέων Τ.Α. Μιχάλης Χρηστάκης, ο Προϊστάμενος ΣΔΟΕ Πελοποννήσου Νικ. Κολεντζάκης.

Στην Ημερίδα παρέμβαση έκανε και η Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κα Ελένη Ράϊκου που αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερα αποτελεσματική στο έργο της, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν με τόσο ευρύ φάσμα και πολυδιάστατη προσέγγιση το φαινόμενο της διαφθοράς και των οικονομικών εγκλημάτων. Η πολυσυλλεκτική παρουσία των ειδικών παρείχε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εισαχθούν στην νομική, κοινωνιολογική, οικονομική, διοικητική, και επιχειρησιακή διάσταση του φαινομένου.

diafthora (2)

Παρουσιάστηκαν σημαντικά ερευνητικά και στατιστικά στοιχεία, αναλύσεις για τη φύση και τα χαρακτηριστικά των οικονομικών εγκλημάτων που ζημιώνουν το δημόσιο και πλήττουν τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τα συμπεράσματα για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η πολιτεία στη λειτουργία της, για την πρόληψη, την αποφυγή αλλά και την καταστολή της διαφθοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσβαση στην συγκεντρωμένη και υψηλή τεχνογνωσία που παρείχε η Ημερίδα διασφάλισε ο Δήμος Κεφαλλονιάς με εκπροσώπηση από την δικηγόρο του Δήμου Νίκη Χριστοφοράτου και τη Γεν. Γραμματέα Κυριακή Νικολαϊδου.

diafthora (3)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer