Κανένας δε θα πιστεύει ότι τα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας
Μπισκότα με γέμιση φράουλα
Μαγειρική
22/05/2015 | 10:09

Η φράουλα είναι το αγαπημένο φρούτο της άνοιξης. Ας το εκμεταλλευτούμε λοιπόν στο έπακρον!

Μία συνταγή για λαχταριστά μπισκότα με γέμιση φράουλα που κανένας δε θα πιστεύει ότι τα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας. Μία γλυκιά λιχουδιά για πρωινό, για τον καφέ αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας, για μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ:
Για τα μπισκότα:
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ. βούτυρο σε κύβους
1 αυγό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
4 κ.σ. γάλα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα (σπιτική ή του εμπορίου)
1 κ.σ. νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
75 ml κρέμα γάλακτος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε το βούτυρο μέχρι να τριφτεί ολόκληρο μέσα στο αλεύρι και έπειτα ρίξτε τη ζάχαρη.

Σε άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αυγό. Όταν ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας, δημιουργήστε στο κέντρο του άλλου μπολ μία λακκουβίτσα και ρίχτε μέσα το νέο σας μείγμα.

Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Τοποθετήστε την σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να γίνει λεία, απαλή και εύπλαστη.

Ανοίξτε σε πάχος 1,5 εκατοστό και κόψτε περίπου 5 εκατοστά κύκλους. Τοποθετήστε τα μπισκότα σας σε ταψιά με λαδόκολλα ,αραιά μεταξύ τους και ψήστε τα για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Για τη γέμιση:
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αφήστε την για λίγο στην άκρη. Βάλτε τη μαρμελάδα, το χυμό λεμονιού και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η μαρμελάδα να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφού τα μπισκότα σας έχουν κρυώσει καλά, βάλτε στο εσωτερικό των μισών μπισκότων μαρμελάδα, στα άλλα μισά σαντιγί και τα κολλήστε τα μεταξύ τους. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα!

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ