Σακελλάρης και Ζήκος έφθασαν στη Κεφαλονιά ξεκινώντας έτσι μπαράζ περιοδειών στο Αργοστόλι.
Μπαράζ περιοδειών εν μέσω θέρους!
Πολιτική
12/08/2013 | 20:49

Η συντονιστική επιτροπή των Ανεξάρτητων  Έλληνων  Κεφαλονιάς και Ιθάκης υποδέχθηκε σήμερα τους κ.κ. Σακελλάρη Μιχάλη Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής & Εκλογικό Υπεύθυνο Ηπείρου Αιτ/νίας & Ιονίων Νήσων και Ζήκο Ιωάννη Περιφερειάρχη Οργανωτικού Ιονίων Νήσων.
Οι κ.κ. Σακελλάρης και Ζήκος, συνοδευόμενοι από τον Τομεάρχη οργανωτικού κο Πετράτο, τον Πρόεδρο της συντονιστικής κο Καμπίτση, τον Γ.Γ. κο Μιχαλάκο, τους πολιτευτές κα Αποστολάτου και κο Λυκούδη, καθώς και το μέλος κα Βαγγελάτου έκαναν τις παρακάτω συναντήσεις με φορείς στο Αργοστόλι σήμερα 12/08/2013.
Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο όπου και συναντήθηκαν με τον Διοικητή του κο Αυγουστάτο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων κο Σακαλή.
Ενημερώθηκαν για την επικρατούσα κατάσταση στο μείζον θέμα της περίθαλψης των Κεφαλλονιτών, για τις ελλείψεις που υπάρχουν και άκουσαν τις απόψεις ένθεν και ένθεν για το πώς και γιατί δεν έχει ακόμη λειτουργήσει η νέα Πτέρυγα Βεργωτή.
Από πλευράς διοίκησης γίνονται ενέργειες οι οποίες όμως δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, λόγω κρίσης και περιορισμού κονδυλίων, αλλά και λόγω του ότι οι διοικητές Νοσοκομείων  απλά τοποθετούνται και ως εκ΄ τούτου, δεν μπορούν να διεκδικήσουν αλλά μόνο εκτελούν εντολές.
Παράλληλα,  διαπιστώθηκε αδυναμία διαχείρισης της περιουσίας του Νοσοκομείου (14 ακίνητα σε Αθήνα και Κεφαλονιά), η οποία θα μπορούσε ακόμη και να καλύψει μέρος του ποσού που απαιτείται για την λειτουργία της νέας πτέρυγας Βεργωτή, η οποία παραμένει ανενεργή με κίνδυνο αλλοίωσης των ολοκαίνουργων εγκαταστάσεών της.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς σε συνάντηση με τον κο Αυγέρη, με ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για την διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας που επικρατεί στα νησιά μας, με τον κο Διευθυντή να διαβεβαιώνει ότι, παρ΄ όλες τις όποιες ελλείψεις, καθημερινά θα γίνετε το καλύτερο προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην Πυροσβεστική ενημερωθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον Διοικητή κο Τετενέ, πως ενώ βρισκόμαστε στο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου (από άποψη δασών και επικινδυνότητας), έχουμε κατανομή δυνάμεων ανάλογα με τον πληθυσμό και όχι με τις πραγματικές ανάγκες μας.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να έχουμε ένα σταθμό κατηγορίας Γ΄ ενώ θα έπρεπε να έχουμε σταθμό κατηγορίας τουλάχιστον Β΄ αν όχι Α΄.
Κτιριακά η Υπηρεσία στεγάζετε σε κτήριο μη κατάλληλο, αφού δεν υπάρχει ούτε καν χώρος στάθμευσης των οχημάτων με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο δρόμο και στο έλεος των καιρικών συνθηκών αλλά και στις ορέξεις του οποιουδήποτε, για βανδαλισμούς (ευτυχώς όχι ακόμη).
Όλα αυτά κοστίζουν στο δημόσιο 5.500¤ το μήνα, που είναι το ενοίκιο και μόνο, για το ακόμη και χωρίς πρόσβαση σε ΑΜΕΑ κτήριο της υπηρεσίας.
Τα θέματα της Πυροσβεστικής θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον με νέες ανακοινώσεις αλλά και με επερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Η έκδηλη αγωνία του Προέδρου του Γεωργικού συνεταιρισμού για τα αγροτικά θέματα, ήταν κάτι που όλοι αντιληφθήκαμε, στην συνάντηση που είχαμε μαζί του.
Η συζήτηση μπορεί να ήταν σύντομη, μα τα θέματα είναι σημαντικά και θα αναδεικνύονται  από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέχρι την επίλυσή τους ή τουλάχιστον μέχρι να μπορεί  να καταλάβει ο κόσμος, τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από την Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική, σε θέματα σπόρων – αμπέλων κλπ.
Ευχάριστο διάλειμμα ήταν η αισιοδοξία του Δημάρχου κου Παρίση ο οποίος, στην συνάντηση που είχαμε μαζί του, βλέπει να μην υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά  και πως τα πράγματα πάνε καλά.
Για όλα τα παραπάνω θα επανέλθουμε με νέα ΔΤ και δράσεις για την επίλυση ή ανάδειξη όποιων προβλημάτων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ.

Η Συντονιστική Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer