Κατέφτασε το πρωί της Παρασκευής στο νησί μας το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.
Μιχαλάτος προς ΠΑΣΟΚ: Πρέπει να βουλιάξει το νησί για να δοθούν λύσεις;
Πολιτική
31/01/2014 | 23:35

Της Γιάννας Κουλουμπή

Κατέφτασε το πρωί της Παρασκευής στο νησί μας το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ και μετά από επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Ληξουρίου, τις Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου και το κλειστό γήπεδο της περιοχής, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά», Θεόφιλο Μιχαλάτο, στον «λαβωμένο» από το σεισμό χώρο συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, στο Αργοστόλι.
Το κλιμάκιο αποτελούταν από τους Αντώνη Λιάρο, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιάννη Κουτσούκο, Γιάννη Οικονομίδη και Χρήστο Γκόγκα, ενώ το παρόν έδωσαν και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σκλάβος, Σπύρος Σαμούρης, Σπύρος Μοσχόπουλος και Μάρκος Κοτσιλίνης.
Ο Θεόφιλος ο Μιχαλάτος τους υποδέχτηκε στον χώρο των συνεδριάσεων, όπου τους εξέθεσε τους προβληματισμούς του για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει αυτή τη στιγμή λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός, την αοριστολογία σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα δώσει το Κράτος και το μέγεθος αυτών, τις ειδικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σχετικά με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις των Κεφαλλονιτών και γενικά την αγωνία που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο για την μετά σεισμόν εποχή στο νησί μας.

klimakio-pasok-zimies

Tο «λαβωμένο» από το σεισμό χώρο συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, στο Αργοστόλι.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε επίσης ότι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς είναι οργισμένοι επειδή παρατηρείται το φαινόμενο προβλήματα που πριν το σεισμό δεν είχαν λύση, ξαφνικά να επιλύονται από την Κυβέρνηση με αφορμή τον σεισμό (π. χ. άμεση λύση στο Μαντζαβινάτειο, πιθανή επίλυση του ζητήματος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. λπ.). Μάλιστα, σε κάποια φάση της συζήτησης σχολίασε με ύφος «δηλαδή πρέπει να βουλιάξει το νησί για να δοθούν λύσεις;»
Σημαντικό είναι να πούμε ότι παρεμβάσεις έκανε και ο Μάρκος Κοτσιλίνης σχετικά με την πιθανή κήρυξη του νησιού σε σεισμόπληκτη περιοχή και το αν αυτό μπορεί αν επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στις κρατήσεις της θερινής περιόδου.
Σε γενικές γραμμές ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση, ενώ υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ότι θα διερευνηθούν όλα τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι του Επιμελητηρίου.

klimakio-pasok1 klimakio-pasok3 klimakio-pasok4 klimakio-pasok5 klimakio-pasok6

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer