Στο μαγαζί της Ρεγγίνας Ορλανδάτου, με παλιούς τραγουδιστές του νησιού και με παραδοσιακά όργανα
Μια όμορφη μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά στην Κοντογεννάδα
Κοινωνία
19/07/2014 | 19:16

Με τη βοήθεια της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ Δήμου Κεφαλλονιάς αποφασίσαμε  ως « Παραδοσιακή Ορχήστρα της -Ανέμης του χορού-»  να διοργανώσουμε μουσική  εκδήλωση στην Κοντογεννάδα, στο μαγαζί της Ρεγγίνας Ορλανδάτου, με παλιούς τραγουδιστές του νησιού και με παραδοσιακά όργανα, με σκοπούς να δείξουμε, να ψυχαγωγήσουμε το κοινό με γνήσια, γνωστά και άγνωστα χοροτράγουδα του νησιού μας.

Στο βιολί ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης, στην κιθάρα ο Αποστόλης Αυγερινός και στην  παρουσίαση και τραγούδι ο Γεράσιμος Γαλανός, καθώς και κάποιο  παλιοί  τραγουδιστές χορευτικών κεφαλληνιακών ασμάτων από την Κοντογεννάδα, ο Γεράσιμος Ορλανδάτος,, από την Έρισσο οι : Κώστας Μιχελής και Σπύρος Ρουμαντζάς. Στο ήχο  ήταν ο Όθωνας  Κουταβάς και οι συνεργάτες του…

Η βραδιά κύλησε υπέροχα μέσα από όλους τους κεφαλληνιακούς χορούς, γνωστούς και άγνωστους χωρίς να ακουστεί ούτε ένας εκτός της παράδοσης του νησιού μας. Ο κόσμος αρκετός, οι χοροί συνεχόμενοι και η εξυπηρέτηση του μαγαζιού ήταν άψογη. Είναι αλήθεια πως ευχαριστηθήκαμε τη βραδιά όλοι μας, χωρίς υπερβολή και  αυτό φάνηκε, που περασμένες 12 μ. μ  ο κόσμος δεν ήθελε να φύγει…

Ήταν παρόντες και μίλησαν ο αντιπρόεδρος της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ , Γιώργος Κατσιβέλης ο οποίος βοήθησε και στήριξε την εκδήλωση, ο πρόεδρος  της περιοχής Γεράσιμος Συριάτος και η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Βρέθηκαν  και φίλοι Κεφαλλονίτες από την Αθήνα που πέρα από τη μουσική βραδιά εντυπωσιάστηκαν με την ποικιλία των τραγουδιών και εξέφρασαν  την ικανοποίησή τους.

Επίσης ήταν παιδιά από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κουνόπετρα» με τη δασκάλα τους Μαρίνα Αραβαντινού, που χόρεψαν μπριόζικα.

Το όμορφο μπαλκόνι – μαγαζί της Ρεγγίνας Ορλανδάτου στην Κοντογεννάδα,  η όλη εξυπηρέτηση του κόσμου στα καθαρά στρωμένα τραπεζάκια, η χορευτική  μουσική με άγνωστα και γνωστά χοροτράγουδα της «Ανέμης του χορού» διπλό ψηφιακός δίσκος 2010, η όλη κεφάτη ατμόσφαιρα και κυρίως οι εναλλασσόμενες παραδοσιακές  φωνές στα τραγούδια συνετέλεσαν, ώστε η βραδιά- πανηγύρι του χορού- να εξελιχτεί  θαυμάσια γεμάτη ζωντάνια.

Εκείνο που διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά από τους συντελεστές της παράστασης, ότι μπορεί να υπάρξει κεφαλλονίτικο πανηγύρι με μόνο κεφαλληνιακά άσματα, μερικά από τα οποία πρέπει να διδαχτούν στις χορευτικές τους εκφράσεις και να γίνουν κτήμα ιδίως των νέων, κτίζοντας έτσι μια ταυτότητα παράδοσης του νησιού  χωρίς ξένα φκιασίδια.

Ανήκουν πολλές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν γι’ αυτή την όμορφη βραδιά!

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

εκ μέρους της «Ορχήστρας –Στην Ανέμη του χορού-»

kontogenada (2) kontogenada (3) kontogenada (4) kontogenada (5) kontogenada (6) kontogenada (7) kontogenada (8)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer