Η Αγγελική Στελλάτου, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναλαμβάνοντας να εμφυσήσει κίνηση στα δύο σπουδαία έργα του Μάνου Χατζιδάκι
Μια Κεφαλονίτισσα χορογραφεί «το Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Χατζιδάκι
Πολιτισμός
14/03/2015 | 08:33

Η Αγγελική Στελλάτου υπήρξε η μούσα του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τον οποίον δημιούργησαν μαζί την “Ομάδα Εδάφους” το 1986. Οι ερμηνείες  της στην «Μήδεια», την «Ανθρώπινη Δίψα» και τις άλλες παραστάσεις της ομάδας είναι πολύτιμες για όσους είχαν την τύχη να τις παρακολουθήσουν.

Η πορεία της τα τελευταία χρόνια είναι σε μονοπάτια εξαιρετικών εργασιών και συνεργασιών. Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις, έπαιξε ως ηθοποιός στην παράσταση του Γιάννη Μαυριτσάκη «Κωλοδουλειά» ενώ έχει την δική της ομάδα χορού, την ομάδα Ύψιλον.

Τώρα συνεργάζεται με τη Λυρική και χορογραφεί το ” Το χαμόγελο της Τζοκόντα” του Μάνου Χατζιδάκι, και τον “Μάρσυα”, ένα έργο του από το 1951 που ανέβηκε από τη Ραλλού Μάνου. Στο πόντιουμ της παράστασης θα βρίσκεται η αρχιμουσικός Κωνσταντία Γουρζή, που στο εξωτερικό η δουλειά της αναγνωρίζεται ως πολύ καλή.

Από τις πρώτες εικόνες των χορευτών που είδε η Σάντρα Βούλγαρη στις πρόβες, η Μαρία Κουσουνή εντυπωσιάζει σε ένα εξαιρετικό σόλο και αμέσως μετά ντουέτο με τον Βαγγέλη Μπίκο. Μετά οι άνδρες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται πίσω από τα τρία «χαρτιά» όπως τα αποκαλεί η χορογράφος (σκηνικά της Εύας Μανιδάκη που κινούνται και συγκλίνουν, όμως στην πρόβα δεν είχαν ακόμη την τελική τους μορφή), οι ομάδες των κοριτσιών που κυνηγιούνται από τα αγόρια, οι γυναίκες που κινούνται αργά σαν να αναπνέουν προς τα πίσω, η Μαρία Κουσουνή (Τζοκόντα) και πάλι μόνη στη σκηνή με ένα απλό γκρίζο φόρεμα και μια καμπαρντίνα.

Η μοναξιά μιας γυναίκας μέσα στην πόλη, η μελαγχολία, ο κρυφός αισθησιασμός με φόντο την τόσο συναισθηματική μουσική της «Τζοκόντας» του Χατζιδάκι. «Μερικές φορές η ζωή μας φέρνει δώρα που είναι ταυτόχρονα υπέροχα και τρομακτικά. Ένα τέτοιο δώρο ήταν για εμένα η πρόταση να χορογραφήσω τα συγκεκριμένα έργα», σημειώνει στο πρόγραμμα που θα συνοδεύει την παράσταση η Αγγελική Στελλάτου, η οποία ισορροπεί ανάμεσα στην ένταση των τελικών προβών και στην εξαιρετική σχέση που έχει δημιουργήσει με τους χορευτές της Λυρικής.

Το έργο παίζεται από την Τετάρτη 4 Μαρτίου έως και την Τρίτη, 11 Μαρτίου, στο θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61.

Πηγή: stagona4u.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer