Η μόνη συνεισφορά που κάνει στον τόπο μας ο Φούχτεν είναι ότι για μια ακόμη φορά ως Γερμανός, δείχνει τους συνεργάτες του , με ή χωρίς κουκούλα, πατριώτες.
Μια ιστορία από τα παλιά
Πολιτική
11/09/2014 | 23:52

Με αφορμή το οχτασέλιδο ερωτηματολόγιο της υποτιθέμενης « Ελληνογερμανικής Συμμαχίας», δηλαδή του Φούχτεν και των συνεργαζόμενων, που ζητά καταγραφές περιουσιακών στοιχείων Δήμων και Περιφερειών, με στόχο την κοινωνική περιουσία του Έλληνα, μου γεννιούνται δύο ερωτήματα:
Α) Αν θα αντιδράσουν και πως οι περιφέρειες και οι Δήμοι που δεν βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής των Μνημονιακών.
Β) Αν οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο θα περιλαμβάνουν τον πραγματικό πλούτο της πατρίδας μας που βρίσκεται μέσα στη ψυχή του κάθε Έλληνα.
Όσον αφορά για το πρώτο ερώτημα, εύχομαι εκ των προτέρων καλή επιτυχία σε όλους τους Δήμους και Περιφέρειες που εκλέγησαν με αντιμνημονιακή ψήφο. Με την ελπίδα να αναπτύξουν στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, γερές πολιτικές ώστε αφενός μεν να μην περάσουν οι Μνημονιακές επιλογές, αφαιτέρου να μην βγουν αληθινές οι φήμες που ήθελαν συνεργασίες παρασκηνιακά, και μάλλον για προσωπικά οφέλη μνημονιακών με αντιμνημονιακούς και το ανάποδο, ώστε να συνεχίζεται η ιστορία ως φάρσα.
Θα ήθελα εκ των προτέρων να ευχαριστήσω για την πραγματικά Εθνική στάση του, τον Δήμαρχο Βιάννου, Κ. Μπαριτάκη, με έκανε να αισθανθώ περήφανη με την απάντηση του στο οχτασέλιδο.
Για την απάντηση του δευτέρου ερωτήματος, από τη δική μου πλευρά , μπορώ να συνεισφέρω καταθέτοντας την ιστορική μνήμη.
Μιας και όταν η ιστορία επαναληφθεί, γίνεται φάρσα…

ΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
1) Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, που κράτησε σαράντα δύο μήνες , πέρασαν από τα γερμανικά εκτελεστικά αποσπάσματα και τουφεκίσθηκαν τριάντα οχτώ χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα Έλληνες .(38.960)
2) Σκοτώθηκαν από σφαίρες « αδέσποτες» και άλλα στρατιωτικής φύσεως «ατυχήματα», δώδεκα χιλιάδες εκατόν τρεις (12.103).
3) Σκοτώθηκαν σε μάχες εβδομήντα χιλιάδες (70.000).
4) Πέθαναν από πείνα σε ολόκληρη την Ελλάδα περίπου εξακόσιες χιλιάδες (600.000), κυρίως νέοι.
5) Πέθαναν προτού γεννηθούν , κατά την γέννα ή αμέσως μετά την γέννηση, τριακόσιες χιλιάδες παιδιά από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, δηλαδή μια ολόκληρη γενιά. (300.000)
6) Θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό, σαράντα πέντε χιλιάδες Έλληνες στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. (45.000)
Σαράντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι, για τους οποίους δεν μίλησε ποτέ κανείς αφού ήταν Έλληνες, δηλαδή όντα δευτέρας επιλογής. ( 45.000)
7) Πέθαναν με τρόπο οικτρό στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξήντα χιλιάδες Έλληνες, Εβραίοι το θρήσκευμα, για τους οποίους μίλησαν οι πάντες. (60.000)
8) Φυλακίστηκαν στους σαράντα δύο μήνες κατοχής , διακόσιοι χιλιάδες Έλληνες , εκ των οποίων οι περισσότεροι πέθαναν στη φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους. (200.000)
9) Προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες, έμειναν δια βίου ανίκανοι, πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες. (1.000.000)
10) Τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής άδειασαν όλες τις αποθήκες και στην τελευταία γωνιά της χώρας.
11) Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι και κάθε λογής τρόφιμα και αγαθά.
12) Κατέστρεψαν αγροτικά μηχανήματα και καλλιέργειες.
13) Άρπαξαν το 50% των μεγάλων ζώων, βόδια, γελάδια, άλογα, το 30% των μικρών , διέλυσαν την Ελληνικά κτηνοτροφία.
14) Κατέστρεψαν τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, ανατίναξαν ορυχεία, αφάνισαν τη βιομηχανία.
15) Κατέστρεψαν το 80% των σιδηροτροχιών.
16) Γκρέμισαν γέφυρες, ανατίναξαν σταθμούς και σήραγγες.
17) Από τις 220 ατμομηχανές των ελληνικών Σιδηροδρόμων, άφησαν πίσω τους φεύγοντας μόνο τις τριάντα τρεις.
18) Από τα τριακόσια δώδεκα ( 312) επιβατικά βαγόνια, « βούτηξαν» τα τριακόσια έξι! Άφησαν μόνο 6!
19) Από 4.544 φορτηγά βαγόνια των Ελληνικών σιδηροδρόμων, άφησαν πίσω τους εξήντα τρία (63).
20) Οι Γερμανοί κατακτητές πήραν το 70% των Ελληνικών παντός είδους αυτοκινήτων και κατέστρεψαν το οδικό δίχτυο της χώρας.
21) Οι Γερμανοί κατακτητές ισοπέδωσαν τελείως εκατό χιλιάδες σπίτια (100.0000) και μισογκρέμισαν άλλες πενήντα χιλιάδες ( 50.000).
22) Κατέστρεψαν οι βάρβαροι Γερμαναράδες τις μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας, ακόμη και τη διώρυγα της Κορίνθου.
23) Άρπαξαν οι Βάνδαλοι- Βάρβαροι του Βερολίνου, το 73%των πλοίων της Εμπορικής και Επιβατικής ναυτιλίας της χώρας.
24) Σύμφωνα με τις στατιστικές του Ο.Η.Ε , η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της , ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% , και η Ελλάδα της τάξεως του 170%. Η κατεστραμμένη, δηλαδή, Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα μόλις τελείωσε ο πόλεμος.
Φυσικά οι Γερμανοί για να τα καταφέρουν αυτά στηρίχτηκαν στους ντόπιους « πατριώτες», άλλοτε με τη κουκούλα και άλλοτε με την ευθεία συνεργασία.
Είναι δύσκολο στις μέρες μας να προσπαθήσεις στοιχειωδώς να εννοιολογήσεις « ποιος είναι ο πατριώτης», « ποια είναι η ανάπτυξη», ποιο είναι το «καλό» και ποιο είναι το «κακό». Αν το κάνεις είναι εύκολο να σε χαρακτηρίσουν ως λαϊκιστή, αν δεν το κάνεις είσαι « της μοδός ». Ο Φόυχτεν και οι Γερμανοί , χρωστάνε σε αυτή την έρημη χώρα και επειδή δεν ξεχνούν την καταγωγή τους, υπηρετούν το απώτερο κέρδος. Εμείς, βλέπουμε μια ανάπτυξη που δεν έρχεται, να χρωστάμε περισσότερα από όταν μπήκαμε στην κρίση και να μετρούμε μετανάστες και αίμα. Η μόνη συνεισφορά που κάνει στον τόπο μας ο Φούχτεν είναι ότι για μια ακόμη φορά ως Γερμανός, δείχνει τους συνεργάτες του , με ή χωρίς κουκούλα, πατριώτες.
Μόνοι μας μπορούμε τα πάντα…
Το έδειξε η ιστορία μας, από καταβολής, αρκεί το είδος μας να συναντηθεί με αυτές τις «πέτρες και τα χώματα» στο μεγάλο αλώνι της ιστορίας.

Αντωνάτου- Βαλσάμου Όλγα

ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΜΝΗΜΗ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer