Ένα από τα μόνιμα προβλήματα των δημοτικών σφαγείων, εδώ και χρόνια, για την λειτουργία τους είναι ο καταυλισμός των Ρομά ακριβώς δίπλα.
Μια εβδομάδα προθεσμία έδωσε ο Δήμος στους Ρομά, μετά μπαίνουν μπουλντόζες!
Κοινωνία
24/10/2016 | 13:59

Ένα από τα μόνιμα προβλήματα των δημοτικών σφαγείων, εδώ και χρόνια, για την λειτουργία τους είναι ο καταυλισμός των Ρομά ακριβώς δίπλα. Πλέον η υπόθεση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που αν δεν απομακρυνθούν οι τέσσερις οικογένειες που διαμένουν εκεί, δεν μπορούν τα σφαγεία να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας, αφού καμιά άλλη παράταση δεν πρόκειται να δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει αυθαίρετες τις όποιες κατασκευές στον καταυλισμό και ο Δήμος κινδυνεύει με πρόστιμα αν δεν φροντίσει να “αδειάσει”το χώρο.

Σήμερα λοιπόν, κλιμάκιο του Δήμου Κεφαλλονιάς υπό τον Αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη, με δικαστικό επιμελητή και ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκαν στο σημείο και μετά από την αρχική, μικρή ευτυχώς, ένταση που δημιουργήθηκε, αποφασίστηκε, ύστερα και από τις συζητήσεις με τις οικογένειες των Ρομά, να δοθεί μια τελευταία παράταση μίας εβδομάδας, ώστε να αποχωρήσουν και να εγκατασταθούν σε κανονικά σπίτια, το ενοίκιο των οποίων θα πληρώνει ο Δήμος Κεφαλλονιάς, μέσω ειδικού προγράμματος στήριξης των οικογενειών Ρομά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος στηρίζει με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες οικογένειες που έχουν ήδη αποχωρήσει από τον καταυλισμό εδώ και καιρό.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer