Συγκινητικές στιγμές όταν η συριανή αποστολή έφτασε στο Ληξούρι
Μια αγκαλιά αγάπης από τη Σύρο στην Κεφαλονιά!
Κοινωνία
01/03/2014 | 11:41

Αγάπη, αλληλεγγύη, συγκίνηση… Τρεις λέξεις που περιγράφουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το κλίμα αλλά και τα συναισθήματα που βίωσε η συριανή αποστολή στο “λαβωμένο” από τον σεισμό νησί της Κεφαλονιάς. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο νησί του Ιονίου οι τοπικοί άρχοντες αλλά και ο απλός κόσμος έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους για τον τηλεμαραθώνιο αγάπης που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην πλησίασε την αποστολή και να μην είπε ένα “ευχαριστώ” μέσα από την καρδιά του.

syros

 

syros4

Το πρωί της Τρίτης, τη συριανή αντιπροσωπία με τον Μπάμπη Κουλούρα, τον Γιάννη Καλοφωλιά και τον οδηγό του Δήμου Σύρου Αντώνη Σιγάλα υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο υπεύθυνος της επιτροπής περισυλλογής και διανομής τροφίμων και φαγητού του δήμου Διονύσης Κοκκόσης, η γενική γραμματέας (που είναι και από την Πάρο) Κυριακή Νικολαϊδου αλλά και πολλοί ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι που εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους και τις ευχαριστίες τους για την προσπάθεια αυτή από πλευράς των πολιτών της Σύρου, που όπως τόνισαν χαρακτηριστικά τους συγκίνησε ιδιαιτέρως.

syros2

 

syros5

Από πλευράς του δήμου Κεφαλονιάς δόθηκε ως αναμνηστικό ενθύμιο στην συριανή αποστολή μια εικόνα του Αγίου Γερασίμου. Στη συνέχεια η αποστολή με το φορτηγό που είχε τα πράγματα αναχώρησε με το τοπικό καραβάκι για το πολύπαθο Ληξούρι, ώστε να γίνει η διανομή στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί. Από τη στιγμή που οι κάτοικοι του Ληξουρίου είδαν το φορτηγό η εκδήλωση αγάπης προς τη συριανή αποστολή ήταν κάτι το συγκινητικό, ενώ δεν ήταν και λίγοι αυτοί που τους διηγήθηκαν το πως βίωσαν τους δυο ισχυρούς σεισμούς.

Στη συνέχεια φυτεύτηκε συμβολικά μια ελιά στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, όπου γινόταν η διανομή, ενώ στο λιμάνι του Ληξουρίου χύθηκε το νερό από τη θάλασσα του Αιγαίου που έφερε μαζί της η συριανή αποστολή.

syros6

 

syros7

 

Άξιο αναφοράς επίσης η καταπληκτική φιλοξενία από πλευράς των επιχειρηματιών του νησιού. Τόσο το μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηριακού ομίλου της επιτροπής ανάπτυξης των ελληνικών νήσων Ανδρέας Παντελιός, όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου επιχειρήσεων επισιτισμού Χρήστος Καμπανός ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά στην αποστολή για οποιαδήποτε διευκόλυνση, ενώ η διαμονή ήταν προσφορά από τον πρόεδρο των ξενοδόχων Κεφαλονιάς κ. Σπύρο Γαλιατσάτο.

syros8

 

Πηγή: syrosnews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer