Είμαστε τυχεροί όσοι παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕ. της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης , στην αίθουσα του ΤΕΙ Ληξουρίου
Μια άψογη εκδήλωση μια εξαίσια μουσική βραδιά
Πολιτισμός
25/03/2016 | 16:57

Είμαστε τυχεροί όσοι χθες το βράδυ ( 24.3 ) παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕ. της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης , στην αίθουσα του ΤΕΙ Ληξουρίου.

Στο πρώτο μέρος μίλησε ο Δρ. ιστορικός Πέτρος Πετράτος , με θέμα : Σχολεία , βιβλία , εκπαίδευση κατά την Τουρκοκρατία , κρυφό ή φανερό σχολειό . Ο ιστορικός μας ανέλυσε το θέμα του με πλήρη τεκμηρίωση , παραθέτοντας αναφορές , εκδόσεις και άλλα στοιχεία προβληματίζοντας σοβαρά το ακροατήριο .

Στο δεύτερο μέρος νεαροί Ιταλοί λυρικοί καλλιτέχνες , που είχαν προσκληθεί από την Π.Ε, Κεφαλονιάς & Ιθάκης της ΠΙΝ. και την Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου , καθήλωσαν το κοινό με την άψογη εκτέλεση κομματιών από γνωστά λυρικά έργα , Η σοπράνο GIORGIA PACI , ο τενόρος MASSIMOMONTANARI , με την  εκπληκτική συνοδεία πιάνου , από την TAMAR GIGUASHVILI ,  γέμισαν την αίθουσα με νεαρές , φρέσκες , άρτια εκπαιδευμένες φωνές , αφήνοντας έκπληκτους τους ακροατές τους , που δεν χόρτασαν το 40 λεπτών πρόγραμμα , και απαιτούσαν κι άλλο .

Οι καλλιτέχνες αυτοί, θα παρουσιαστούν και στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, στην Επετειακή εκδήλωση, που διοργανώνουν η ΠΕ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης , ο Σύνδεσμος Φιλολόγων και η Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου, σήμερα (25.3) , στις 7 μμ.

ΡΩΣΣΕΤΟΣ  ΛΟΥΖΗΣ

iakwbateios (2) iakwbateios (3) iakwbateios (4)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer