Στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε, για πρώτη φορά από την εκλογή του στη θέση του προέδρου του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μητσοτάκης: Θα στηρίξω τους πολίτες της χώρας, όχι τον Τσίπρα
Πολιτική
14/01/2016 | 17:06

Σκληρή επίθεση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος μετά την εκλογή του.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας ή στήριξης της κυβέρνηση, λέγοντας ότι ε΄χει εντολή από τον κόσμο να στηρίξει τους πολίτες αυτής της χώρας.

Για το ασφαλιστικό είπε ότι φυσικά και δεν πρόκειται να στηρίξει το ν/σ της κυβέρνηση και ότι σύντομα η ΝΔ θα φέρει τη δική της πρόταση για το μείζον αυτό θέμα.

Για το κόμμα του ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να γίνουν και να αλλάξουν πολλά για να είναι σε θέση να κυβερνήσει αλλά όπως είπε αυτό θα γίνει σύντομα και πάντα με γνώμονα την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ για την στάση σας. Σας αξίζουν συγχαρητήρια».

«Στο ασφαλιστικό θα δώσουμε το πρώτο πολιτικό μας δείγμα. Θα κάνουμε αντιπολίτευση με πρόταση. Δεν θα περιοριστούμε στην κριτική. Διαφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης. Θα παρουσιάσουμε σύντομα την πρόταση της ΝΔ.

Οι καλές κυβερνήσεις κτίζονται στην αντιπολίτευση.  Πρώτο μέλημα μας είναι να ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Μας χωρίζει άβυσσος με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς επιδιώκουμε πραγματική ανάπτυξη. Εμείς πιστεύουμε στην πραγματική αναδιάρθρωση του κράτους. Επενδύουμε στην αξιοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς τα ανάποδα. Διώχνει την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής. Θέλει ένα αριστερό αντίβαρο στη μνημονιακή του πολιτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα.

Η Χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική πρόταση. Και αυτήν την πρόταση μόνο η ΝΔ μπορεί να προτείνει. Η εντολή που έλαβα από τα μέλη της ΝΔ δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσίπρα αλλά να στηρίξω τους πολίτες αυτής της χώρας.

Εμείς δεν παρείχαμε συναίνεση αλλά στήριξη τον περασμένο Ιούνιο. Με τη δική μας συναίνεση ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε το 3ο μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συμπορευτεί με τον αγαπημένο του εταίρο τον κ. Καμμένο. Ας πορευτεί με αυτόν. Εμείς α λα καρτ στήριξη στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε.

Απαιτώ τη συναίνεση του κ. Τσίπρα σε μια γενναία αναθεώρηση του Συντάγματος».

Θα αλλάξουμε τη ΝΔ

«Για να γίνουν οι ιδέες μας κυρίαρχες πρέπει να χτίσουμε ένα κανονικό κόμμα, ένα κόμμα που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική, θα ενώνει και δεν θα διχάζει, θα δίνει ευκαιρίες στους λιγότερα προνομιούχους συμπολίτες μας.

Πρέπει να αλλάξουμε τη ΝΔ. Θα τα ξαναφέρουμε θα κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη παράταξη. Πρόθεσή μου είναι να επισπεύσω το συνέδριο της ΝΔ. Υπάρχουν όμως και αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν το συνέδριο.

Από εδώ και στο εξής η ΝΔ πρέπει να στηρίζεται σε σχεδόν αποκλειστικά οικονομική στήριξη. Να ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Πρώτα στα μέλη μας.

Η κρατική επιχορήγηση θα διατίθεται για την κάλυψη των δανείων του κόμματος. Θα χτίσουμε μια ΝΔ η οποία θα ανήκει σε ‘όλα τα μέλη της αλλά θα είναι ανοιχτή και σε πολίτες. Θα την «ανοίξουμε» τη ΝΔ στην κοινωνία.

Δεν έχω πρόθεση να αδικήσω κανέναν. Πάντα οι επιλογές μου γίνονται και θα γίνονται με γνώμονα στο καλό του κόμματος. Η αντιπολίτευση μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο αν είναι ομαδική.

Σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την Ελλάδα ξεκινάμε σήμερα μια δύσκολη και απαιτητική πορεία. Θα κουραστούμε και θα δοκιμάσουμε τα όρια των αντοχών μας. Όλοι θα έχουν ευκαιρίες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Πάντα θα αισθάνομαι ένας από εσάς.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από εμάς. Σύντομα θα έχουμε μια καλά προπονημένη ομάδα για να κυβερνήσει. Μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη για την επικράτηση της ΝΔ».

Πηγή: thetoc.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer