Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρες είναι οι προβλέψεις μεγάλων ξένων οίκων αλλά και οργανισμών ότι μέσα στο φθινόπωρο η κυβέρνηση θα οδεύσει προς πρόωρες εκλογές.
Μηνύματα που προαναγγέλλουν εκλογές το φθινόπωρο
Πολιτική
12/06/2014 | 14:03

Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρες είναι οι προβλέψεις μεγάλων ξένων οίκων αλλά και οργανισμών (μεταξύ των οποίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) ότι μέσα στο φθινόπωρο η κυβέρνηση θα οδεύσει προς πρόωρες εκλογές.

Όποιος διάβασε προσεκτικά το κείμενο της τελευταίας έκθεσης του ΔΝΤ, θα διαπίστωσε ότι η αίσθηση αυτή αναδύεται επίμονα, ενώ το τελευταίο 48ωρο, ολοένα και περισσότεροι από τους διαχειριστές των μεγάλων ξένων funds, που κυκλοφορούν στην Αθήνα, ρωτούν επίμονα «αν στο μυαλό του κ. Σαμαρά είναι η προσφυγή στις κάλπες».

Το κλίμα που αρχίζει να επικρατεί είναι προεκλογικό και μπορεί η προοπτική να διαψεύδεται κατηγορηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, αυτό που έχει διδάξει η εμπειρία είναι πως όταν η αγορά προεξοφλεί ένα γεγονός, τότε πολύ δύσκολα …διαψεύδεται.

Έπειτα, υπάρχει και ένα άλλο γεγονός, το οποίο δύσκολα μπορεί να διαφύγει της προσοχής, όποιου παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Αφορά στο πρόωρο κλείσιμο της Βουλής. Όπως διδάσκει η άτυπη παράδοση που τείνει να δημιουργηθεί, κάθε φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε το φθινόπωρο προκηρύσσονται εκλογές.

Τελευταία φορά που το φαινόμενο παρατηρήθηκε ήταν επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, η οποία τελικά «έπεσε» φθινόπωρο. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο, ανάλογες περιπτώσεις, στο πρόσφατο παρελθόν, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα που προαναφέρθηκε. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν θα βρει εφαρμογή και σε αυτή την περίσταση.

Πηγή: voria.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer