Εκκρεμεί η οριστική απόφαση των ασφαλιστικών στις 24 του μήνα που διανύουμε, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι τα ασφαλιστικά έκαναν οι υπάλληλοι του ιδρύματος επειδή δεν δέχονταν την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας του Δ. Σ.
Με φόντο τα «λουκέτα…»
Κοινωνία
17/01/2013 | 12:00

Της Γιάννας Κουλουμπή

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου με θέμα τις εξελίξεις στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα, μετά και το λουκέτο που μπήκε στο κτίριο συνοδευόμενο από τις απολύσεις των υπαλλήλων του.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα σκαλιά της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης με κύρια ομιλήτρια τη Γεωργία Ρουχωτά, απολυμένη υπάλληλο, ενώ παρόντες ήταν και δύο υπάλληλοι από το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και ο δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης.

Η κα Ρουχωτά αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο τι ακριβώς συνέβη μέχρι και την ανακοίνωση της απόλυσής της, ενώ επέμεινε στο γεγονός ότι το Δ. Σ. παρανόμως αδιαφόρησε για την προσωρινή απόφαση του Δικαστηρίου για επιστροφή των υπαλλήλων στην εργασία τους με συνθήκες κανονικής μισθοδοσίας και ωραρίου και προχώρησε στην απόλυση αυτών.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η οριστική απόφαση των ασφαλιστικών στις 24 του μήνα που διανύουμε, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι τα ασφαλιστικά έκαναν οι υπάλληλοι του ιδρύματος επειδή δεν δέχονταν την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας  του Δ. Σ.

Το λόγο πήρε επίσης ο Δημήτρης Μαντζουράτος, εκπρόσωπος από την Αγωνιστική Κίνηση Λειβαθούς, αλλά και ένας απλός πολίτης που σχολίασε πως είναι ντροπή για το νησί μας η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα.

Τέλος, ιδιαίτερα δυναμικός ήταν κατά την τοποθέτησή του και ο Γιάννης Κουρούκλης, ο οποίος με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στις κινήσεις του Δ. Σ του Κοργιαλενείου και τόνισε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια για δικαίωση των υπαλλήλων μέχρι τέλους. Παράλληλα, έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα του δημόσιου χαρακτήρα του ιδρύματος, που θεωρείται πια επιβεβλημένο, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer